"Idejön egy külföldi befektető, felvásárolja a piacot, majd miután ural mindent az eddigi 25 forintos kilónkénti árat leviszi a felére."
Dömping árat nem lehet alkalmazni a piacon. Egyébként pedig a tőke szabad áramlása egy EU-s irányelv(akinek nem tetszik az kiléphet, a WTO-ból is, Észak-Korea a mintaállam, ott hatósági ára van szinte mindennek. Mészáros Lőrinc is felvásárolhat akármit és árversenybe foghat, bár jellemzően ők más módszert választanak a konkurencia kiszorítására. A GVH feladata hogy verseny tisztaságára ügyeljen minden szektorban.
"De ha már annyira helyes iránynak tartod, nem úgy kéne hogy te kimész Amerikába aztán ott ezzel a módszerrel megveted a lábad?"
Nem is értem hogy jön ide a hasonlat. Már megint csak kitalálsz valami ami ellen hadakozhatsz. Szánalmasan ovis szinten áll a vitakultúrád,
Engem nem érdekel hogy kik versenyeznek a piacon, lehetnek magyar taxitársaságok, lehetnek külföldiek is. Aki hatékonyabb az nyer. Ahogy a lenntebbi példa is mutatta az Uber sem verhetetlen, Hiába írná ki az Uber hogy 100Ft/km-ért fuvaroz, nem lenne sofőr aki ennyiért elvinni az utasait.
"Semmi más dolgod nincs, mint a terméked jelenlegi piaci árából 25% kedvezményt adni a vásárlók felé."
Zavaros az egész amit összehordasz, mire mész a 25% árcsökkentéssel ha a konkurencia is meglépi ugyanezt, ekkor már nincs árelőnyöd.. És ismét nem tudsz szabadulni az Uber-től. Pedig 22x elmondtam hogy nem az Uber az alapvető problémaforrás hanem az árverseny hiánya. NIncs itt az Uber mégsincs árverseny. Erre persze nincs érved ezért csak a nacionalista melldöngetésre futja valós érvek helyett.
"Ehhez az önjáró taxi témádhoz csak egy végtelenül egyszerű kérdést tettem fel, harmadik nekifutásra sem sikerült válaszolnod."
Válaszoltam, a 2x módosított kérdésedre is. Csak nem teszik hogy a válasz nem az amit te szeretnél hallani, hát ez egy ilyen világ...
"Az önjáró autó - már majd mikor ez valóban önjáró les"
Újabb módosítás, rájöttél hogy a level 0 példád irreleváns.
"mondjuk a híd helyett befordul veled a Dunába. Kinek a hibája? Nevezd meg."
Ha Level 4-5 szintről beszélünk akkor az autóban csak utasok vannak, nekik még a KRESZ-t sem kell ismerniük. A károkozás miatt PTK szerinti felelősége az önvezető jármű gyártójának van, amit átadhat egy biztosítótársaságnak. Személyi felelősség akkor állapítható ha valakivel szemben bizonytható a munkakörében elkövetett gondatlanság(ne adj isten szándékosság). Olyan ez mint amikor a híd ráomlik az autósokra, ha a tervező a tőle elvárható módon az iparági sztenderdeknek megfelelően tervezte meg a hidat akkor nincs felelőssége ha egy ezen módszertan szerint nem várt esemény miatt omlik össze(pl Takoma rezonancia frekvencia) , ellenben amint valaki trehánykodik akkor annak böri a vége (pl Sampoong bevásárlóközpont )
Megkaptad erre is a választ, ugye hogy nem is olyan ördöngösség? A jog itt van már velünk évezredek óta és minden helyzetre tudjuk alkalmazható irányelvekből építkezik.
Mi van a sok elsunnyogott válasszal? Ezek szerint feladtad az érvelést és ezzel technikailag el is vesztetted a vitát.