defiant9#62
"ez mehet lefelé is ha csökkenek a költségek, egy qrva kukkot nem fognak szólni a taxisok."
LoL, ekkora demagógiát, "ha" ugye. Eddig hányszor csökkent? Akkor miért nem kérték a taxisok hogy vigyék le a hatósági árat és akkor versenyképesebbek lesznek, több utas is lenne.
"Mivel hatósági áras - ahogy a cigaretta vagy maga a BKV"
A cigaretta rossz példa, ott az állam azt szeretné elérni hogy minél kevesebb fogyjon mert egészségkársító, de így is eltérőek az egyes márkák árai. A BKV pedig egy monopólium, nem versenypiac, ráadásul nem magánvállalkozás hanem köztulajdon.
"Már százszor leírtam, nekem nem hiszel ok. De hogy a matematikának sem hiszel azzal én mit kezdjek?"
Vezesd le kérlek hogy matematikailag mi történne ha eltűnne a rögzített ár és beindulna az árverseny. Mennyi profit maradna a folyamat végén a cégek kasszájában és mennyi lenne a taxis fizetés. Nonszensz állításokat teszel. A cégek proftija kapcsán mi ez a nagy csend? A kellemetlen kérdések kapcsán csak elsunnyogás amit válaszként tudsz adni?
"mintha itt a budapesti taxisok egy svájci vagy londoni taxiárat követelnének, "
Alapvetően nincs sok értelme itt összehasonlítani más fejeltségű/bérszintű régiók árait. Fordítva is igaz, én is mondhatám hogy legyenek szófiai árak. Initial Charge: 0.60 – 0.90 lv. (0.30 – 0.45 EUR)
Daytime rate per kilometer (6am – 10pm): 0.69 – 0.90 lv. (0.35 – 0.45 EUR per km)
Nighttime rate per kilometer (10pm – 6am): 0.70 – 0.99 lv. (0.35 – 0.50 EUR per km)
budapesti árak ugye ennek a 3-5x-ösét teszik ki...
Érdekes módon ott tudnak egymással árban versenyezni a cégek. Hogy van ez akkor? Megdőlt valami csak a taxisok fejében létező közgazdasági paradoxon? A taxizás árszabályozása idejétmúlt 20. századi maradvány.
"Ha ez a munka annyira értéktelen, akkor igazán nem értem mit foglalkozol ily mértékben vele. Nem veszed igénybe és kész."
Ha nem kell a benzin 500 Ft-ért akkor nem veszed meg és kész. OK? Felteszem 3x is a kérdést:
"Tehát járjon-e a benzinkutasnak is a fix magas literár a hogy a taxisnak is fix magas kilométer ár?"
Egy igen/nem válaszra sem vagy képes?
"szerinted ha a buta taxis zárja le az utat az bűncselekmény, ha az okos újságíró azt pedig hőstett"
Mindenkinek joga van tüntetni, technikailag nem bűncselekmény. Azonban én csak a politikai rendszer ellenieket tartom igazán indokolhatónak. Az hogy valaki olyan pozicióban van hogy erővel tud zsarolni az maffia módszer. Ha azért mész ki tüntetni hogy egyenlő versenyfeltételek legyen az OK, ha azért hogy rögzített árak vonatkozzanak mindenkire az nem OK.
"Hát azt nagyon bután teszed, hisz az állam viszont követel tőled. Hogy te ezért cserébe nem vársz el semmit az nem egy túl okos dolog."
Demokráciában ez úgy működik hogyha a politikusok olyan törvényeket hoznak amik alapján úgy látom hogy túladóztatnak akkor legközelebb nem szavazok rájuk. Ha Tarlós olyan rendeletet hoz ami az én zsebemből a taxis vállalkozások irányába tereli a pénzt akkor nem szavazok rá. Ha kellően sok értelmes ember van akkor a rendszer működik, a magyar agymosott balkánon csak korlátosan.
"azon belül is a mesterséges intelligencia részhez vagy az, hogy halvány lila sejtelmed se legyen mit takar valójában az a szolgáltatás, hogy taxi."
Majd meglátod hogy mit is jelent egy olyan helyettesítő termék ami elvisz A pontból B-be úgy hogy nem kell hogy biorobot sofőr legyen benne. Az automatizálás számos szakmát szüntetett meg a történelem során, már készítik Damoklész kardját a sofőrülések fölé. Az a 100.000 önvezető Mercedes szerinted kinek a munkáját is végezné majd el?