• camper
    "szolgáltatások relatíve szabadon áramolhatnak, maguk a munkavállalók már nem"

Az uber ezt úgy oldja meg. hogy szerintük a nekik tevékenykedők nem munkavállalók, szimpla kedvtelésből tekergetik a volánt napi 10 órában. Szerinte ő csak a digitális felületet nyújtja ehhez, hogy mi folyik a háttérben ahhoz neki semmi köze. Ezt az elméletet követve árulhatna kábítószert is, hisz ő ezért a szolgáltatásért nem felelős.

Mivel hatósági áras - ahogy a cigaretta vagy maga a BKV - azt illik évente felülvizsgálni és ez mehet lefelé is ha csökkenek a költségek, egy qrva kukkot nem fognak szólni a taxisok. Nos ez az ár már 5 éve tartja magát, azóta növekedtek a költségek, 5 év után emelkedett 10%-ot az ár. Amit egyébként még ezután az 5 év után sem a taxisok ötlete volt, ezt az emelkedést egy olyan cég tulajdonosának köszönheted aki azonos feltételek mellett elveszítette a minőségi versenyt - ami már magában egy árverseny - és igy a megrendelői állományt is.
    Megdöbbent, hogy még mindig nem érted azt amiről vitázol, még mindig egymással underground együttműködő cégekről vizionálsz, miközben ez az ő érdekeikkel kifejezetten ellentétes. Már százszor leírtam, nekem nem hiszel ok. De hogy a matematikának sem hiszel azzal én mit kezdjek?

Ahogy az is megdöbbent, hogy úgy esel neki a taxisoknak, mintha itt a budapesti taxisok egy svájci vagy londoni taxiárat követelnének, mert ha nem akkor irgum-burgum. Még talán egyet is értenék veled. De hát itt erről szó nincs, még igy a sokkoló emelés után sem értük el a kilométerenkénti 1 eurót. Ne bohóckodjál már.

"ne a hatóságot kezd el útlezárásokkal zsarolni ha nem biztosítanak olyan kondíciókat ahol egy értéktelen munka után túlfizetés jár."

Ha ez a munka annyira értéktelen, akkor igazán nem értem mit foglalkozol ily mértékben vele. Nem veszed igénybe és kész.
    A másik részét pedig már kiveséztük, szerinted ha a buta taxis zárja le az utat az bűncselekmény, ha az okos újságíró azt pedig hőstett. Mindez a liberalizmus eszméi mögé bújva. Azért van időnként káosz a fejedben, lásd be:-)

"Én nem követelek az államtól semmit."

Hát azt nagyon bután teszed, hisz az állam viszont követel tőled. Hogy te ezért cserébe nem vársz el semmit az nem egy túl okos dolog. Ha mást nem, minimum annyit azért érdemes lenne kikövetelned, hogy ha adott keretek rád vonatkoznak akkor vonatkozzon minden más piaci szereplőre is. Ez az alja az egészséges önvédelemnek és teljes mértékben egyet is lehet vele érteni.
    Dehát ez a te harcod, nem az enyém, ezért dolgozz meg te. Viszont előre megígérhetem, ha erről a harcról olvasok majd a hírekben én veled értek majd egyett és nem az ellenfeleddel.

"Senki nem fog könnycseppeket ejteni a taxisok után amikor majd az önvezető járművek végleg elveszik a munkátokat"

Ez az önjáró taxi a mélypontod. Egy ilyen kijelentéshez vagy az kell hogy sejtelmed se legyen az IT-s szakmához, azon belül is a mesterséges intelligencia részhez vagy az, hogy halvány lila sejtelmed se legyen mit takar valójában az a szolgáltatás, hogy taxi.