• camper
    "Svájc nem része az EU-nak, itt nem alap a munkaerő szabad áramlása irányelv"

Érdekes amit írsz, ugyanis az USA sem része az Európai Uniónak. Ettől az apróságtól eltekintve te mégis azt vallod, hogy az adott amerikai cég nyugodtan jöhet ide a liberális szabad piac elvét követve, itt azt csinál amit akar, majd mi jól lepontozzuk ha valami nem kerek.
    Svájciaknak jelezted már, hogy 500 éve a fal felé rohannak? Ha valóban komolyan gondolod az elveid akkor épp ideje lenne teljesítened emberbaráti kötelességed és szólni nekik, hogy amit ők művelnek az ellentmond azokkal a gazdasági alaptételekkel amit te valamilyen suliban valakitől tanultál.
    A dubaji légitársaságnak is jelezhetnéd, hogy ne vételezzék ingyen az üzemanyagot, mert az nem szép dolog és a te elméletedre ez nincs jó hatással.
    Ami viszont jó és megmutatja az egészséges piacgazdaság hatékonyságát az a hazánkban pozícióba került osztrák almafeldolgozó kilónkénti 13 forintos felvásárlói ára.

"Azt mondom hogy mindenki a versenypiacon szerezheti be a benzin, de te nem, neked 500 Ft lesz"

Velem megfizettetik gazdagon azt, hogy többet használom a munkámhoz szükséges infrastruktúrát mint te, igy ezzel teljes mértékben felesleges köröket futsz.

Ezt az árkartell dolgot immáron sokadszorra követeled, én mindig elmagyarázom, te nem értelmezed ezért újra követeled. Kezdjük újra elölről. Amit te árkartellnek hívsz az nem árkartell hanem hatósági ár. Árkartell akkor lenne, ha a budapesti fuvarszervezők - ezek azok amiket te hibásan taxivállatoknak nevezel - összedugták volna a fejüket és fű alatt megegyeztek volna egymással egy nekik tetsző azonos árban.
    Ez nekik akkor lenne érdekük, ha ők taxivállalatok lennének és a bevételük az utasoktól származna. De ők nem taxivállalatok hanem fuvarszervezők, bevételük nem az utasoktól származik, hanem a taxisoktól. Neki nem az árkartell az érdeke, hanem ennek kifejezetten az ellenkezője, neki az az érdeke, hogy minél alacsonyabb legyen az ár.
    Nincs ott melletted valaki aki segít ezt számodra végre megérteni?

"Tudod, mit láttam ma. Egy kék buszt amire az volt matricázva hogy sofőröket keres a BKV. Jelentkezel, kötnek veled tanulmányi szerződést, kitanítanak, a végén pedig alkalmazott lehetsz aki a minimálbér sokszorosát keresi meg"

Köszönöm szépen, tisztában vagyok a piaci értékemmel, ami szerencsére addig meg is marad mig nem futóbolondok vezérlik a magyar gazdaságot akik szerint mindent meg lehet oldani egy tolvonással okosba és elég azt mondani rá hogy ez az innovácíó.
    Ahogy tisztában vagyok azzal is, hogy mennyivel kereshetnék többet kamion vagy buszsofőrként. De mindemellett tisztában vagyok azzal is, hogy ez mennyivel több felelőséget takar, igy már annyira nem szimpatikus az ügy. Ha már a felelőségvállalás szóba került rögtön meg is jegyezném, hogy az általad hájpolt 60 milliárdos konszern még annyi felelősséget sem vállal a tevékenységéért mint egy BKV buszsofőr. Sőt, jobban belegondolva még annyit sem mint egy tesco árúfeltöltő. Azérd lásd be, ez több mint mókás.
    Szóval ebbe kivételesen ebbe beletaláltál, engem nem hajt a tatár és valóban Budapest egyik leglustább taxisofőrje vagyok, dehát ez legyen az én dolgom.

Viszont ha már egymást elemezzük akkor engedd meg ezt nekem is a liberalizmus jegyében. Mert érdekesnek találom azt, hogy te sikeres IT vállalkozóként hetek óta a taxizás lelkivilágról vitázol egy taxissal. Tehát ha te valóban olyan jó lennél a szakmádban ahogy itt előadod magad akkor neked nem az sg.hu fórumon kellene dumcsiznod egy taxissal, hanem jelenleg a szilicium völgyben kávéznál Elon Muskal.
    De meggyöződésem, hogy semmi sem lehetetlen, még kicsit képzed magad és biztosan eléred a célt.
    Viszont ha elérsz odáig azt javaslom, hogy ne egy ilyen uber modellbe fektess energiákat, mert ha az európaiknak megjön az eszük és felveszik a kesztyűt akkor európai uber lesz, európai feltételekkel, Európában maradó bevétellel.
    Igy előrevetíthető, hogy innentől kezdve nálunk egy ilyen amerikai applikáció már egy forintot sem fog érni.