• defiant9
    "Tehát idézem magam, tessék ollózás nélkül reagáln"
    Erre mit reagáljak? Annyit tudok mondani hogy ez egy hibás következtetés és nincs semmivel alátámasztva. Ezzel akkor elégedett vagy?

"hogy ár alatt szolgáltasson."
    Piacgazdaságban nincs olyan hogy "ár alatt", kivéve a dömpingárat. Mindenki annyiért adja a portékáját amennyiért akarnak. Az önellentmondásod feloldani ugyan nem tudtad, de gyártottál még1et. Ezek szerint ugyanis a taxishiány a szabályzással függ össze, ha nincs árkartell akkor az olcsó Jánosok fuvaroznak és nincs Taxi-hiány. Tehát ismét csak az jött ki hogy a szabad piac jól működik, a túlszabályozott pedig nem. Ez egyébként szintén közgazdaságtani tétel, az állam tipikusan rossz gazda/szabályozó.

"Mi a taxis minimálbérével a bajod, hova szeretnél ennél lejjebb menni, áruld már el nekem"
    Egyéni vállalkozókra nem vonatkozik a minimálbér, teljesen független hogy milyen területen dolgoznak. Ennyire nem ismered a taxis foglalkoztatási formákat? :) Természetesen aki teljes munkaidős alkalmaztatott annak jár a minimálbér, de a középfokú végzettséget megkövetelő nagyobb garantált bárminimum már nem, ui. autót vezetni 8 általánossal is lehet.

"Én napi 8 órában kapjam meg a minmálbért ha nem hibáztam a munkám közben, legyek bejelentve, kapjam meg a nekem jogosan járó szabadságom és igy tovább."
    Azt fog fel hogy piacgazdaság van, minden ember magának keres munkát. Nincs olyan hogy neked jár bármilyen munka is, nemhogy jól fizető, ennek a szocializmussal vége lett. Azt persze lehet mondani az államnak hogy ne legyenek kedvezőbbek az egyéni vállalkozók adóterhei mint az alkalmazottaké, akkor szépen visszaterelődne a piac az alkalmazotti formához. Ezért nyugodtan tüntethetsz, tudod, ne legyen kettős mérce...

"Nincs saját autója, nincs alkalmazotti státuszban lévő taxisofőrje"
    Ez soha nem volt kritérium, benne van a cégtárban mint részvénytársaság. Olyan cégtípus hogy fuvarszervező pedig nincs, kevered a szezont a fazonnal.

"Tehát, szerinted ez a helyes út?"
    Az a helyes út hogy ne legyen árkartell, hanem minden szereplő versenyezzen egymással. Az állam csak a lehető legminimálisabb szinten szabályozzon(pl. adó, környezetszenyezés), de azt a kevés szabályt viszont tartassa be(pl. NAV ellenőr), hagyja hogy a kereslet és a kínálat a piac szabályai szerint találkozzon. Az hogy Uber, Taxify vagy Főtaxi az már mind1, az utasokat nem érdekli hogy milyen szerkezetben működnek, csak az érdekli hogy milyen szolgáltatást kap és mennyiért, és ez neki elegendő infó is.

"ahogy a dinnye és tejtermelőkkel kapcsolatos nekedszegezett kérdést is"
    Nem igazán értem hogy mi nem egyértemű ezen. Ha a dinnyetermelő úgy dönt hogy jobban megéri taxizni mint a dinnyeföldön robotolni akkor legyen taxis, az egyéni döntése nyomán egy kicsit kevésbé éri majd meg taxisnak lenni és egy kicsit jobban megéri dinnyézni, végül kialakul egy egyensúly.

"hogy ki a fene fog dinnyét és tejet termelni"
    Ha nagyon megcsappan a dinnye termelés és jócskán bemegy a kereslet szintje alá akkor automatikusan megjelennek dinnyetermelők akik a megemelkedett áron már hajlandóak termelni. Akár ex-taxis is dinnyetermelő lehet. Ha ennyit nem látsz át magadtól akkor alapvető gazdasági mechanizmusokkal sem vagy tisztában, alsó tagozat.

"Bocsánat, de ki kell jelentsem, blődségek végeláthatalan sora az amit képviselsz"
    Amit én képviselek az piacgazdaság, enélkül még mindig valami Zsigulival furikáznál és csorogna a nyálad a pult alól kapható banán után.
    Amit te képviselsz az hogy magadnak egy monopóliumot akarsz. Mondjuk azt hogy OK, neked jár a monopólium, a rögzített ár, de akkor te ne is élvezd a piacgazdaságban lévő árverseny jótékony hatását, te a jövedelmedet csak rögzített áron költheted majd el. Pl. csak olyan benzinkúton tankolhatsz ahol rögzítve van az 500 Ft-os ár, mert szegény kutasnak is jár a biztos megélhetés. Ez a fele már nyilván nem tetszene a taxis uraságoknak.