• kvp
    #2
    Ez egy kiserleti rendszer. Az is lehet, hogy soha nem terjed el es gazdasagosabbnak itelik a linux alapu android tovabbi hasznalatat, csak atveszik a penzugyileg hasznosabb fejleszteseket.

    Az android sikerehez nagyban hozzajarult, hogy barmin elfut. Errol nem annyira a google tehet, hanem az android gui alatt a linux. Szinte mindenhez van meghajtoprogram, mivel a hardvergyartok hajlandobbak drivert kesziteni linux-hoz, mivel az android miatt nagyon nagy lett a telepitett bazis. A kinai keszulekgyartok pedig inkabb valasztjak az ingyenes operacios rendszerrel, elore elkeszitett meghajtoprogramokkal es minden massal ellatott komponenseket, mivel nincs szoftverfejlesztesi koltseguk. Tehat a linux es az android ingyenessege miatt valasztjak, e miatt tamogatjak, e miatt meg tobben valasztjak, stb. Az ingyenessel egyszeruen nem lehet gazdasagi alapon versenyezni. A kerdes, hogy a google latja-e annak a gazdasagi folyamatnak a lenduletet amit elinditott es atlatja-e, hogy mennyire tudja ezt a folyamatot iranyitani.

    ps: Biztosan nem fognak a google-nel se szigoritani, se valtoztatni az ingyenes modellen, mert egyszeruen atallna az osszes gyarto az ingyenes nyilt valtozatra, kizarva a google-t a sajat szoftverenek tovabbi fejlesztesebol. Nem veletlen, hogy kinaban belso piacos termekkent csak az ingyenes valtozatra epulo hardverek arusithatoak, mivel a kinai allmnak kiemelt prioritas, hogy semmiben ne fuggjenek mas allamoktol vagy kulfoldi cegektol. Nem veletlen, hogy vegul kinai allami tulajdonba kerult az arm licenszet birtoklo eredetileg brit ceg is. Meg akar odaig is eljuthatunk, hogy a kinai kozponti bizottsagon mulik majd, hogy a nyugati cegek mit gyarthatnak barhol a vilagon es mit nem.