• kvp
    #6
    "A Gazprom példa pedig azért sántít, mert orosz gáz nélkül - tetszik vagy sem - Európa lehúzhatja a rolót, google nélkül meg azért ellennénk valahogy."

    A mai felhasznalok nagyresze hamarabb menne az utcara ha hirtelen nem lenne facebook es google, mintha fazik telen mert nincs gaz. Raadasul a nemeteknek van eleg szenuk is, szoval meg csak meg se szivnak annyira. Ha mast nem, a netados tuntetesbol azt le lehetett vonni, hogy a benzin, gaz, stb. arat lehet akarhova rakni, de a nethez nem szabad nyulni.

    Egyebkent a Google pont arra epitette mindig is a strategiajat, hogy populista. Ezert az emberek tamogatjak, akar a sajat kormanyuk elleneben is.

    A Google tobb dolgot tehet:
    -fizet mint a katonatiszt
    -fellebez
    -leallitja a szolgaltatasokat az EU-ban azzal a felirattal, hogy az EU kotelezte erre, akinek nem tetszik az forduljon a politikai vezeteshez

    Utobbira kimenne a tomeg az utcara es ragyujtana azokra a politikusokra a helyi es EU-s parlamenteket, akik nem allnak azonnal az o oldalukra. Nallunk peldaul biztos, hogy a kormany a nep oldalara allna. (egyreszt az EU ellen, masreszt meg a populizmus miatt) Innentol jol latszik, hogy egy nagy nemzetkozi multinacionalis vallalat tul konnyen tud komplett foldreszek politikai rendszeren valtoztatni. Raadasul akar ugy is, hogy esetkeg nem is akarja.

    A Facebook hasonlo ceg, de sokkal rosszabb a hire, mivel tul sokszor lepnek az emberek elleneben, ezert nincs akkora tarsadalmi tamogatottsaguk. Ellenuk konnyebben el lehetne adni egy korlatozo vagy bunteto rendelkezest. Viszont ok ezert inkabb megveszik a politikusokat kilora. Melyik ceg viselkedese a tisztessegesebb???