• Andrevv
  #10
  Azt hiszem nem érted milyen túlárazásokról van szó.
  Egy konkrét példa: volt egy Lumia 640 telefonom amit itt helyben vettem meg. Elejtettem, eltörött a kijelző. Visszaviszem. Ára? És most itt jön amiről beszélt: TÖBBE KERÜLT VOLNA MINT MAGA A TELEFON. Kérdem MI VAN? Elment az eszetek? Miért olyan sok? És akkor jöttek a magyarázkodások: meg kell rendelni, szét kell szedni, össze kell rakni, mind pénzbe kerül, ráadásul fél év alatt sokat változtak az árak. (Bullshit, köhögöm magamban). Jól van de azért ez mégis túlzás, nem azt kértem, hogy építsenek nekem egy telefont nullából. Inkább megrendelem én és be is szerelem, sose csináltam ilyent, de nem lehet olyan nehéz.
  Aliexpress-ről megrendelem bagóért, ráadásul eredetinek mondják, annak is tűnt mikor megkaptam. Youtube-on megnézem hogyan kell, fél óra alatt meg volt csinálva. Siker, mintha új lenne. Kiszámoltam mennyit számláztak volna nekem pluszba, rengeteget. Fél óra munkáért annyit akarnak keresni mint én egy hét alatt, pedig tuti ők is hasonlóan rendelik, csakis a profit számít.
  Onnantól megfogadtam, hogy semmi olyanért nem fizetek amit én is könnyedén meg tudok csinálni és többet kérnek mint a saját órabérem. Nem fogom pazarolni a pénzt csak azért, hogy a szervizes tulaj vagy bárki más vagánykodjon a luxusautójával.
  Nálunk az a nagy baj, hogy aki vállalkozó, az gazdag is akar lenni, nem elég neki a megélhetés.