Instrument Voyager 1
Cosmic Ray Subsystem (CRS) ON
Low-Energy Charged Particles (LECP) ON
Magnetometer (MAG) ON
Plasma Wave Subsystem (PWS) ON
Plasma Science (PLS) Off because of degraded performance (Feb. 1, 2007)
Imaging Science Subsystem (ISS) Wide-angle and narrow-angle cameras off to save power (Feb. 14, 1990)
Infrared Interferometer Spectrometer and Radiometer (IRIS) Off to save power (June 3, 1998)
Photopolarimeter Subsystem (PPS) Off because of degraded performance (Jan. 29, 1980)
Planetary Radio Astronomy (PRA) Off to save power (Jan. 15, 2008)
Ultraviolet Spectrometer (UVS) Off to save power (April 19, 2016)
A szinte minden az nálad ezt jelenti?
A Voyager elektromos rendszerei 2023-ra teljesen le fognak állni mert a RTG-t már nem tudja felfűteni a megmaradó plutónium készletével. Ettől még nem semmisül meg.
"lambda/4 nagyságot (kb 1 cm, ebben az esetben)"
Egyrészt ezek alapján a mikrohullámű sűtő ajtaján is elégséges lenne a 12/4=3cm-es háló, mert ez már visszaver mindent. Ezzel szemben 1-2mm-es lyukak vannak csak. Másrészt az ökölszabály is metal screen reflects radio waves as well as a solid metal surface as long as the holes are smaller than 1/10 of a wavelength -d mond.
De megnéztem a linkedet, ott tényleg csak nyamvadt kis mikrométeres blisterek vannak, én rendes nagy földi méretű mm-es hidrogén blistereket vizionáltam, főleg ekkora időtávban. OK. akkor az antenna 40 év alatt még tuti működőképes, ez megfelel a valóságnak is.
"Ettől kezdve nem tudom ezen is min rugózol? Nem tudod cáfolni a kijelentéseimet."
Tisztázzuk akkor hogy mi is a kijelentésed. Szerinted lehet-e az űrben több milliárd évnyi kozmikus sugárzásnak kitett vas meteorit?
"Csak zt nem tudod, hogy ez mekkora aszteroidának a darabja"
Nem igazán látom hogy ez miért számít. Az anyagát érte a kozmikus sugárzás. Vagyis ahol érte ott hidrogén blistereknek kellett keletkezniük, amiből te extrapoláltad az elporladás jelenségét. Az óra onnantól kezd el ketyegni hogy már nem árnyákolja egy köpeny, ameddig az védi a sugárzástól addig áll. <i>"the time since the meteoroid was excavated by collisions from an object that was large enough to shield it from cosmic rays."</i>
Egyébként szerinted az interplanetary medium mivel van inkább tele? Vasporral vagy vas metorittal. Mi a kettő tömeg aránya? Mit mond a becslésed, 1 m3 vas mennyi idő alatt porlad el? Hol ez az évimmilirdok alatt keletkező sok vaspor amit te vízionálsz? Óriási lyukak vannak az elméletedben. A betömés helyett pedig az elsunnyogás az ami erre a válaszod (gondolom ezen kérdésekre is).
There are often peaks in the exposure age distributions of meteorite groups; these probably reflect major impact events that disrupted larger bodies.
"Szóval? Lehet, hogy találsz akár 2 millárd éves fém aszteroida maradványokat, csak ezek valami időközben szétrobbant jóval nagyobb (több ezer/millió tonnás) objektum magjának a darabjai."
Nem érted a mondat lényegét sem. A mintákat elhelyezték az időtengelyen és azt találták hogy csúcsok vannak a számosságukban. A csúcsok oka pedig az hogy ilyenkor valószínűsíthető hogy egy olyan esemény történ hogy egy nagy objektum kisebbekre tört szét(ütközés). Ez semmit nem változtat a lényegen a minta kora a besugárzás idejéből számolódik.
"Az eddigiek alapján nagy valószínűséggel sérült, nehezen olvasható."
Tehát benézte, ahogy kb. az egész világ is tévhitben leledzik. Még jó hogy te elhoztad a felvilágosodást, mindenféle számításra alapozás nélkül. Utoljára szerkesztette: defiant9, 2018.08.17. 18:34:46