• NEXUS6
    #129
    "Ameddig a tervezettnek megfelelően működik addig működik, sőt ameddig 1 rendszere is működik addig."
    Továbbra is azt mondom, hogy nem tudjuk milyen állapotban van, és a rádióján kívül már szinte mindent kikapcsoltak. Ezzel mit akarsz vitatkozni. Te se tudod, én sem, a dörmögődömötörnek nyilatkozó NASA PR szakember sem. Azt tudjuk, hogy a visszahozott műholdjaink, űrkorróziónak/eróziónak kitett mintáink milyen állapotban vannak, plusz a földi kísérletek, azok meg az én feltevésemet bizonyítják. Ennyi.

    "Értem én hogy ezt mondod, csak nem tudsz semmit mutatni amiből ez egyértelműen le tudnád vezetni. Van egy magánvéleményed ami nem cseng össze az űrkutatásban dolgozók beidézett véleményeivel."
    Aha, 1 ismeretterjesztő cikkben, nem a korrózióra/erózióra vonatkozó általános cikk kijelentését állítod szembe, a belinkelt szakmai tanulmányokkal. Ez szerinted mennyire korrekt érvelés? Szerintem csak simán röhejes, hogy öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyákba. XD

    "Elméleted szerint a vasmetoritokat is ugyanúgy rég szét kellene volna porlasztania a kozmikus sugárzásnak. Itt nem fél évről hanem milliárd évekről beszélünk... "
    Tekintve hogy űrben keringő, onnan lehozott meteor, aszteroida mintákkal nem rendelkezünk, és a becsapódott kondrit meteorit leleteink is általában csak pár millió évesek, de a vasmeteoritok is max pár száz millió, ezen kívül nem ismerjük a keletkezésük, kialakulásuk, eróziójuk konkrét folyamatát a feltevésem valószínűnek tekinthető. Nem rendelkezünk milliárd évig űrben keringő meteorit mintákkal, annak ellenére, hogy lehetne ilyen, de valamiért nincs. Szerinted?
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.08.16. 19:03:56