• defiant9
    #128
    "Nem is működik, már szinte minden rendszerét lekapcsolták, mondjuk elsősorban az egyre kevesebb energia miatt"
    Ameddig a tervezettnek megfelelően működik addig működik, sőt ameddig 1 rendszere is működik addig.
    Még a hajtóművét is be tudták indítani:
    On Tuesday, Nov. 28, 2017, Voyager engineers fired up the four TCM thrusters for the first time in 37 years and tested their ability to orient the spacecraft using 10-millisecond pulses.
    Ez nagyon messze van attól hogy fél év alatt már hólyagosra kellett volna fújódnia. Meg Carl Sagan is nagyon benézett valamit ezek szerint a lemezzel, amely felületének már régesrég olvashatatlannak kellene lennie az elméleted szerint.

    "nekem úgy tűnik nagyságrendileg helytálló."
    Nekem meg úgy tűnik hogy nem.

    "hanem elveszíti a mesterséges struktúráját, megkülönböztethetetlenné válik a természetes képződményektől"
    Értem én hogy ezt mondod, csak nem tudsz semmit mutatni amiből ez egyértelműen le tudnád vezetni. Van egy magánvéleményed ami nem cseng össze az űrkutatásban dolgozók beidézett véleményeivel.

    "pl egy vasmeteortól"
    A vasmetorit azért néz ki úgy mint egy olvad fémdarab mert a naprendszer hajnalán még olvadt volt, ezután sok ütközés során darabolódott, de már nem olvadt meg újra, ahogy egy űrszerkezetnél sem számítunk arra hogy 1500 fokra hevül és így vesz fel egy amorf olvadt formát(hacsak vissza nem tér a légkörbe). Elméleted szerint a vasmetoritokat is ugyanúgy rég szét kellene volna porlasztania a kozmikus sugárzásnak. Itt nem fél évről hanem milliárd évekről beszélünk...