• defiant9
    "Neked hány adatod támasztja alá az állításod, 225 millió éves erózióról, vagy milliárd évesről?"
    Nekem közvetelenül semennyi, én beidéztem egy NASA laboratorium csapatának vérakozását.
    Team members estimate they will have to turn off the last science instrument by 2030. However, even after the spacecraft go silent, they’ll continue on their trajectories at their present speed of more than 30,000 mph (48,280 kilometers per hour), completing an orbit within the Milky Way every 225 million years.

"akkor nincs az űrben erózió?"
    Kb. egy értetlen óvodás viselkedésmintáját mutatod. Van errózió, de ennek mértéke alacsony.

"Az űridőjárás több egymást kiegészítő roncsoló hatás együttese."
    És ezek melyik nem hat egy a Hold felszínén lévő lábnyomra vagy a holdjáróra? Ezzel a módszerrel nem kell számolgatni. El kell fogadni a NASA által publikált várakozást A objektumra és átgondolni hogy az B objektumra is megállna-e. Én arra jutottam hogy igen, nincs olyan lényegi különbség ami miatt drasztikusan lassabb lenne a Holdfelszíni errózió.

"Te ritka egy szadista barom lehetsz. Négyszer elsietettem, hogy rosszul emlékeztem, mutatva ezzel neked a példát, hogy működik a gerinc."
    Most olvasni nem tudsz vagy mi? Elfogadtam hogy rosszul emlékeztél és a 8 millió évet valójában nem a Voyager szondára mondták csak az aranylemezre. Ez az aminek megerősítését most várom. Ui. innen számos új kérdés fog felvetődni. Az első az hogyha csak a szonda felszínére rögzített lemez ennyit bír akkor a tömegének 99%-át adó egyéb szerkezeti részekkel mi lesz?

"Szóval még mindig várom a bizonyítás, de eddig csak olyan trollkodást kaptam, hogy idézzem be."
    Igen, mert te még mindig fordítva ülsz a lovon. Létezik egy objektum, ha semmi nem történik vele akkor az 'örökkévalóságig' létezni is fog. Te vagy aki azt állítja hogy valami történni fog vele ami miatt meg fog semmisülni x idő múlva(x mem ismert). Tehát neked kell rá számítást mutatni hogy az állításod megáll. Számítást szerintem nem tudsz adni te sem sem Nexus sem, ez olyan komplex lenne ami messze meghaladja a képességeinket, talán egy keserves munkával felprogramozott szuperszámítógép szimuláció ami választ tudna adni. Ezért én már elég régóta mások várakozásai és az analógiák irányából közelítem meg a kérdést.

"6 millió év és a 225 millió év, illetve milliárd (vagy a mindörökre) között hány nagyságrend van?"
    6 millió év eddig el sem hangzott. A 225 millió év az az idő ami alatt egy kört megtesz a szonda. A mindörökre pedig egy olyan szó amit nem tudsz elengedni mert ez nyilvánvalóan cáfolható, csakhogy senki nem állította hogy ez a valós időtartam.

"Mit nem talált a cikkekben, mesélj nekem erről bővebben?"
    Olyan bőven beszélek róla amilyen bőven te kifejtetted hogy mi van benne. Szerintem meg nincs benne az. Ezért kellene az 1000 oldalból a releváns 5 sort betenned, már amennyiben van ilyen de vélhetően nincs, és csak elbújsz mögé.

"Segítek mik vannak a cikkben, mik a korrozív és eróziós hatások:"
    Valóban ezen már régesrég túl vagyunk. Persze vannak korróziót okozó tényezők. Kérdés hogy ezek mennyi idő alatt fejtik ki a hatásukat. Az hogy triviális hogy az oxigén korrodálja a vasat nem jelenti azt hogy egy híd 1 nap alatt rozsdatemetővé válik. Goto 1. Szemben álló mennyiségek.

"Bizonyítható, hogy a gyűrűk, ha lassan is de erodálódnak."
    Nyilván így van, És mi ennek a mértéke? Ami perpillanat látszik hogy ott vannak a gyűrűk és idősek.

"csak amorf jégé válik, aminek a szakítószilárdsága sokkal jobb, ezzel szemben a fémötvözetek... nos."
    Nos mi? Rájöttél hogy nem tudod értelmesen befejezni a gondolatmenetet? A fémek is éppen hogy felkeményednek a rácshibáktól. Így készül a kard. Az amorf atom elrendeződés tipikus példája ugye az üveg, a fémek is pontosan úgyanúgy viselkednek, felkeményednek+ törékenyebbé válnak.

"A Voyageren már most több műszer nem működik, vagy egyenesen eltörött, elhasználódott. És még csak nem is millió éve megy. "
    Irreleváns, 2030-ra meg teljesen le fog állni. Persze lehet hogy nálad otthon ha tönkremegy valami akkor rögtön a teljes anyaga is szublimálódik ezért gondolod relevánsnak ezt közölni. De inkább csak trollkodás.

"Az "ellenálló képesség" szóösszetételt, egy jégdarab esetében értelmetlen"
    Neked, mert beszűkült a látásmódod. Pl. a gyűrűben lévő jég szempontjából értelmezhető az hogy az ütközéseknek mennyire áll ellent, vagy nem és törik apróbb darabokra.

"A Szaturnusz gyűri a Szaturnusz magnetoszférájában vannak "
    Hát jó, ezt valóban ki lehet jelenteni, és pont a legnagyobb energiájú töltött részecskéket szűri, de mondjuk a micro meteoritokat már nem. Tőled is megkérdezném amit Nexus-tól az elején. Mi az a releváns komponens ami miatt szerinted megsemmisül a műhold/szonda. Pl kozmikus sugárzás vagy micro meteoritok, vagy mindkettő szignifikáns mértékben?