• kvp
    #2
    Az a baj Skociaval, hogy nagyon eszakon van. Muholdak inditasahoz az idealis hely az egyenlitonel van. (mar Verne leirta az okat, o jelolte meg eloszor a mai Kennedy urkozpont kornyeket is mint az USA szamara idealis inditohelyet) Minden allam megprobalja annyira az egyenlito melle rakni a bazisat amennyire csak tudja, a franciak meg egy gyarmatukig is elmentek, csak picit is az egyenlito fele legyen.

    Eszakra csak ballisztikus raketakat erdemes telepiteni, mert onnan konnyebb elerni Oroszorszagot. Es mi volt a kerdeses helyszinen regebben? Igen, egy ballisztikus raketatamaszpont, amit a tengeralatjarora telepitheto raketakra valo atallas miatt zartak be. Ellenben azok bazisat tovabbra is ott hagytak a kozelben, mert egyreszt igy az atomarzenal jo tavol van Londontol, masreszt meg mindig arrafele vannak az Oroszok.

    Ide barmilyen polgari jellegu urrepuloteret telepuiteni max. kormanyzati penzkoltes celjabol ertelmes, mivel ennel meg Magyarorszag is sokkal jobb adottsagokkal rendelkezik (osszessegeben persze nem). A hideg teli idojarasrol es a gyakori eros szelekrol nem is beszelve, ami az ev nagyreszeben hasznalhatatlanna teszi barmilyen celra az uj bazist.