• kvp
    #13
    "Az lehet, hogy elon musk és még néhány "agysebész" nem akar gyilkos robotot csinálni, viszont helyettük vannak más jelentkezők akik meg kihívást látnak a dologban és meg akarják csinálni.. amit a kormányok minden szinten támogatnak és a szívükbe zárják ezeket a fickókat."

    Ez olyan mint az iszlam allam. Lehet hogy volt akarat, de tudas az nem. Szerencsenkre eddig akik tenyleg tudna ilyen rendszereket csinalni az nem akar. Ez olyan mint az internet. Van jopar par ember aki tudja hogyan lehetne az egeszet hatasosan tonkrevagni. Viszont nem csinaljak, mert miert tenne tonkre az ember a legjobb jatekat. Az ilyen vilagvege technologiakkal is ez a baj, a legtobb ember azert szeret elni. Meg a kinai partvezetes tagjai is.

    "Az önállóan harcoló MI.. olyan szintű hatalmat kínál.. ami az atombombáéval mérhető. Egy gyilkoló MI-vel felszerelt hardware..talán egy gépágyú drón.. vagy autonóm tank. Az gyilkoló program + tömeggyártás.. olyan szintű fenyegetést jelent ami az atombábával vetekszik."

    Megfelelo ipari kapacitas birtokaban. Ha csak egy van belole, akkor nagyon gyorsan felapritjak. Viszont ipari kapacitashoz jelenleg meg emberek kellenek es a hozzaerto mernokok kozzul nehez olyat talalni aki sajat maga ellen akarna fegyvert kesziteni.

    "Ezért azokat akik ezen a területen dolgoznak.. a legértékesebb mérnökök a föld felszínén. A pénz nem lesz akadály..a morális kérdések fel sem merülnek. Mindig lesz rá kapható szakember."

    Semmit nem er a penz ha utanna az altalad tervezett fegyverrel olnek meg. Ahogy az iszlam allam nem talalt olyan biologust aki kepes lett volna egy vilagmeretu jarvarnyt osszehozni, ugy az ilyen fegyvereket fejleszteni szandekozok is ket dologgal talalkoznak:
    -aki ert hozza nem vallalja, aki penzert vallalna meg joreszt nem ert hozz
    -egy halom hatalommal rendelkezo ember megprobal keresztbe tenni neki, mert art az uzletuknek vagy egyszeruen feltik az eletuket az ilyen rendszerektol

    Az utobbi azert is gaz, mert ha valakinek van penze es hatalma es ezt fenyegeti egy emberek nelkul is mukodokepes hadsereg, akkor nagyon hamar hatsoreszbe tudja rugni azt aki probalkozik. Az emberek raadasul meg tamogatjak is, tehat meg tobb hatalma lesz. Ez win-win es a Google is erre epiti az uzleti filozofiajat.

    Persze lehet, hogy sikerul titokban kifejleszteni egy ilyen fegyverrendszert es hozza az emberek nelkul mukodo ipari infrastukturat, de azert ez valoszinuleg sokaknak feltunne. Es ha van koztuk olyan akinek ez a halmat veszelyezteti...