• Macropus Rufus
    #5
    jelenleg a legmegbízhatatlanabb adat tárolók az SSD-k (meg a pendrive-ok és társaik) Ez után jönnek a kalsszikus adat tárolók, hdd, dvd/bl és a mágnes szallagok. Legvégén meg az MO van. (ez utóbbi őrők garanciával bír az adattárolás terén, ára is van rendesen)
    Továbbá az SSD irreálisan drágák. Lehet nem kell egy átlag usernek 1TB de kb. anniyért kap 1TB HDD-t amennyiért 128GB SSD kapna (v. 256-ost). Lehet nem kell neki, de a pszichológia működni fog: negyed áron 4x kapacítás. Ennyi. Amíg az SSD-k ára nem lesz versenyképes a HDD-kel csak drasztikus módon lehet rákényszeríteni az embereket a váltásra. Pl. nem gyártanak több HDD-t. Vagy leáll mondjuk a WD és ezét a globális HDD ár 40%-al emelkedik. Mással nem.
    (közeli példa: a környéken nyomúl a digi. 1GB net 1780Ft. Garantál 300 le 100 fel. Egy ismerős előfizetet, holott igazából nem is nethuszár, minimális net, némi youtube meg ilyesmi. Kérdem miért kell neked 1000MB/sec? Nem kell. De ha ilyen olcsó, a hülyének is megéri... ez lesz az SSD estében is szerintem. Nem kell 1TB de simán megéri az SSD-vel szemben. És lesz egy 1TB gépben, amiből olyan 200GB lesz stbilan használva.)
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2018.07.19. 10:39:54