• Macropus Rufus
    #23
    "Az SSD jóval olcsóbban gyártható, mint a HDD. Mert miből is áll?"
    tehát akkor ha jól értem a 10000dolláros 15TB SSD árra mesterségesen van itt tartva ui. hasonló kapacításu HDD valamivel 100.000Ft felett van... Gondold újra.

    ". Megbízhatóság: nincsenek még konkrét összehasonlítási adatok,"
    de van. Itt az sg.hu-n is volt erről anno egy cikk. Konrkétan 5-10 évet adnak az ssd-nek. És több mint 15 a hdd-nek és 20 év felet az optikai tárolóknak.

    "Meg nyilván azért ha egy olyan cég, aki HDD-k gyártásával foglalkozik, nyilván nem zárná be a gyárait, és nem állna át SSD-re ha nem bízna bennük megbízhatóság frontján is."
    mert egy cég nyílván nem hozhat hibás döntéseket. A világtörténelem tele van olyan cégekkel amik hibás döntés miatt mentek csődbe vagy csak a profit jó részét bukták.

    "jellegéből adódóan ha meghal, akkor az adataidat buktad, nincs túl nagy esély az adatmentésre. "
    hát ez így nem állja meg a helyét. A Kürt-nek van már réges rég megoldása erre. Csak qurva drága.

    "Az egyik pendive egy Corsair survivor, hőálló plaszitik fóliába csomagolva, az folpakk fóliába csomagolva, az alufoliába csomagolva (EMP kisülés ellen) majd még egy folpakk majd még egy alufúlia, ezt egy tűzálló dobozban, ami egy tűzálló széfben van..."
    ez már paranoiás állapt :)) nem kétlem, hogy vannak fontos adataid, de ez már kicsi mókás.

    "Lényegében az SSD-k egyedül ár/kapacitás fronton nem tudnak csak versenyezni a HDD-kel, minden más fronton már rég lehagyták őket. "
    pár sorral feljebb még azt fejtegetted, hogy miért is drágább a hdd gyártása mint az ssd-é. Most meg az ár/kapacítás nem jó az ssd-nél?. Akkor a hdd 1GB-ra bontott adat tárolási kőltsége még mindíg több nagyságrenddel olcsóbb mint az ssd esetében.

    "-Kapacitás. Igen, ebben is az SSD-k nyertek, míg 3,5 colos méretben a HDD-k a 12 TB-os érték körül mozognak, ugyan ebben a méretosztályban az SSD-k, már 60-90 TB-ot tudnak."
    te hol találtál 60TB SSD? A legnagyobb az 2019-ben jön ki és 20TB. Am. teljesen mindegy milyen nagy a kapacítása, ha megfizethetetlen mindenki számára. A cégek sem fogna több milliót kiadni / ssd...

    " a jó öreg kerregős merevlemezeknek az utolsó kaput is beteszik. PÁPÁ!"
    sztem tényleg cserélj hdd ha még kerreg. Az kerregők legalább 7-10 évesek. Nekem egy 2TB NAS WD van. Kusban van. Maga a gép NAS ventilátora sem hangos, de az elnyomja a hdd-t. KErregni nem kerreg. ;)