• ostoros
    #29
    Ez nem egészen így történt. Sokkal inkább úgy, hogy az egyesült államok cégei felvásárolnak minden technológiai céget, és onnantól kezdve az amerikai cég.
    Emlékszünk a Nokiára? Végül nem lett egy siker történet az MS általi felvásárlásából, de ha sikerült volna, akkor mi is lenne? Az lenne, hogy ez itt egy amerikai cég, kuss az eunak, még a nevét is megváltoztatjuk, mostantól nem Nokia, hanem MS mobile. Még a Nokia nevet és logot is eldobjuk.

    Dél-Korea: azt a mennyiségű ipari kémkedést és állami dotációt a magánszektorba soha egyetlen más szövetséges államnak nem engedte meg az USA mind délnek, mert meg kellett mutatni a kommunista északnak, hogy a kapitalizmus felsőbbrendű.
    Kínát ma pont ugyanazért, az államilag szanaszét támogatott, helyzetbe hozott, még titkosszolgálati módszerekkel is segített óriáscégei miatt támadják, amit egyszer dél-korea már elkövetett, csak akkor dél-korea tevékenysége fölött szemet hunyt Uncle Sam, politikai okokból.

    Amikor arról hallunk, hogy "Kína mindent lekoppint" nem szabad elfelejteni, hogy ezt a játszmát Dél-Korea és Japán kezdte el, csak ők szövetségesek Uncle Samnek, nem pedig ellenfelek, mint Kína, és nem is ellenségek, mint a szovjetunió volt.