• MsOutsider
    #44
    "Nem lesznek dugók, sem stressz." - aha, elképzelem, ahogy a levegőben röpködő, semmilyen üzemanyagot nem használó, természetkímélő rengeteg röpmű milyen kényelmesen, balesetmentesen, lazán, boldogan fog röpködni a végtelenül tágas légtérben. A madarakról (ha még lesznek egyáltalán), a végtelen befogadóképességű és persze hogy természetbarát röpparkolók hely- és energiagényéről meg már ne is beszéljünk.

    "A természet visszahódítja a területeket" - aha, leginkább majd az ember utáni csöndben, aki addigra frankón hazavágta a saját élőhelyét: olvadó jéghegyek -- süllyedő városok, árvizek; erdők, állatok kipusztítása, levegő-, viz-, talajszennyezés, egyidejűleg túlnépesedés -- éhínség, ivóvízhiány, szélsőséges időjárás -- öldöklés a puszta életben maradásért, stb... lásd még az egyre valószínűbb jövőt pl. a Mad Max és hasonló filmekben.

    "Georg Polzer vagy nagyon optimista vagy túl sok sci-fit olvasott" - vagy csak ő is minél több pénzt akar begyűjteni minél gyorsabban, amíg még lehet, naná hogy kell a médiahírverés. Jóhiszeműbben: a szereplési vágy kiélése is egy jó motiváció és nem csak politikusoknál.

    Persze az egészben a kapitalizmus aztán tök ártatlan, lévén értékteremtő. (Hogy mi az érték, azt a kapitalizmus legfőbb vámszedő tudják a legjobban.)