• Andrevv
    #12
    "Egyáltalán, mit tekintünk gazdagnak? Hogyan definiáljuk? Hol a határ?"
    Ez nem atomfizika, több féle logikával meghatározható, de én így definiálom: Kereslet szempontjából az ország alsó harmada szegény, felső harmada gazdag, a többi ott középen éppen jól elvan (persze a gazdagok között vannak nagyon gazdagok, szegényeknél nagyon szegények). Kialakul egy ehhez hasonló egyensúly, hogy fenntartható legyen a gazdaság. Én nem vagyok se szegény, se gazdag, vagyis nincs tartozásom, van pénz lakhatásra, kajára, ruhára, létfontosságú szolgáltatásokra, nem költekezek fölöslegesen, de nem tudok félretenni semmit, vagyis éppen jól elvagyok :)

    "Ha látsz valakinél egy iFost, de közben se lakása, se autója, se semmije nincs, az gazdag?"
    Nem, az hülye, vagyis ahogyan írtam: "nem normális".

    "Ha nem látsz valakinél iFost, de közben egy hatalmas családiházban lakik, BMW-vel jár, és havonta utazik külföldre, az csóró? "
    Nem. Az lehet, hogy csak okos gazdag és nem pazarolja olyasmire a pénzt amire nem muszáj, főleg ha van jobb, olcsóbb alternatíva.
    Na, azért ilyen könnyű kérdésre te is tudhatnád a választ ;)

    Ha egy átlag amerikai havi 3-4 ezer $ fizetéssel vesz egy ezer $-os iPhone-t, nem is olyan vészes, de ha egy magyar állampolgár vesz egyet ami majdem kétszer annyiba kerül mint a fizetése, az már elég brutális. Szerinted hány amerikai venne 6-7 ezer $-os mobilt? Megsúgom: csak a gazdagok.
    Különben is, a tanulmány nem arról szól, hogy mindenki gazdag aki ilyent vesz, hanem hogy talán gazdag, amire nagyobb a valószínűség mint egy átlag androidosnál. Nálunk viszont sokkal biztosabb az említett dolgok miatt. Na remélem sikerült megértetnem magam :)
    Utoljára szerkesztette: Andrevv, 2018.07.18. 13:33:04