• gforce9
    #130
    "sosem lesz olyan hogy mindenki átáll napelemr" Ha nem tűnt volna fel, szemléltetés volt, hogy miért is probléma a 0 ft-os villanyszámla. Nem járulsz hozzá ahhoz, amihez minden más fogyasztó hozzájárul. Te feltetted a napelemet a tetőre aztán letojod az országos hálózatot. A törvények megengedik így téged nem érdekel. Értem én, hoyg neked ez fincsi, csak épp nem kéne azzal jönni, hogy te kifizeted. Nem. Nem fizeted ki az infrastruktúrát ami alád van tolva. A megtermelt áramoddal nem fognak viharkárok elhárulni, új kompenzáló erőmvek épülni. Valamint a megszaladó termelést, hogy a szolgáltató pénzzé tegye, az olyan mint a kutya vacsorája.

    "Mit szólsz ahhoz, hogyha a z áram ár nulla lenne, a te példád alapján, de a rendszer használatért fizetni kéne? hm?"
    Te tényelg ennyire nme látod át? A nulla vagy negatív áramár a fogyasztónál nem kisebb áramszámlát jelent épp ellenkezőleg. Az ingadozó és megjósolhatatlan termelés az áram árának növekedéséhez vezet, lásd Németország. Németországban sem állt át mindenki napelemre vagy szélkerékre.

    " áramod se drágább, hogy nekem (vagy másnak) van napeleme vagy nincs...ez mese."
    Igaz Németországban pont ez történt, de csak nyugodtan tagadd tovább a valóságot jó szokás szerint. Biztos jó lesz úgy mindenkinek.

    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2018.07.24. 11:15:32