• kvp
  #6
  "..ez bolond. Ki az a hülye aki ezt elhiszi??? hülyének nézik az embereket..
  viszlát magánélet, viszlát önrendelkezés, függetlenség és szabadság..
  üdv büszke és szép új világ."

  Arra utal, hogy a paypal egy fizetos szolgaltatas, azaz az ugyfel fizet azert, hogy ne adjak el az adatait. Es ebbol meg is tudnak elni, tehat elvileg akar mukodhet is az ugynevezett banki uzleti modell. Ha a bankok elkezdenek eladni az ugyfelek adatait (par kigurott informatikust leszamitva), akkor szinte azonnal buknanak, mert a nagytokesek elvinnek a penzuket. Egyebkent a paypal egyik nagy elonye idaig az volt, hogy nem kell sajat neven szamlat nyitni, barmilyen email cim eleg, tehat az embernek lehet tobb paypal szamlaja, pl. egy sajat (bankkartyahoz kotott) es egy alternativ amire az utalasokat kapja ami utan nem akar (es alapvetoen nem is kell) Magyarorszagon adozni. Mindez addig nem kotheto ossze amig a ket szamla kozott nincs kozvetlen atutalas es nem hasznaljuk oket ugyanarrol a halozatrol es geprol.

  A facebook eseten viszont egyre inkabb tiltjak a nem pontos adatos profilokat es nem lehet azert fizetni, hogy biztosan ne adjak el az adatokat, mert azok annyival tobbet ernek, hogy nincs az a penz ami a facebooknak megerne. Csak a Cukorhegy es rokonsaga/barati kore rendelkezik torlesi lehetoseggel es csak keves kivalasztott embernek es szervezetnek engedik az adatok utolagos nyom nelkuli megvaltoztatasat. (mondjuk szinte mindig lebuknak, de a tobbseg nem hisz az archivalt adatoknak)

  A QR kod mar jo regen varatott magara, bolti QR kod alapu paypal fizetes mar jo regota van (azsiaban), de hack-elt payment url formaban, 3rd party szoftverrel, szoval macerasabb mint kellene.