• CairoJack
    #18
    Valószínűleg az ellen nem véd, ugyanakkor bár elvi szinten nyilván nem lehetetlen egyszerre 5 RPG-t indítani egy tankra, gyakorlatilag szinte kizárt. Hogy az összes RPG-nek tökéletes rálátása legyen, különböző helyekről (egymás mellől indítva nyilván nem jó, mert úgy az elhárító rendszer mindkét gránátot lerobbantja a röppályáról), zavartalanul tudjanak lőni, tökéletes szinkronban... ilyen szintű koordináció harctéren nem jellemző. Ha pedig ennyire felkészült az ellenség, akkor már valószínűbb, hogy telepített tankelhárító aknákat, vagy egyéb komolyabb antitank eszközöket.
    Valószínűleg ha utána nézel a nyilvános harci cselekményeknek, nem hiszem, hogy találsz olyan dokumentált esetet a történelemben, amikor egy tankra egyszerre 5 RPG-vel tüzeltek.
    Nyilván elvileg nem lehetetlen, de elvileg az sem lehetetlen, hogy egy tankra orbitális pályáról rádobnunk egy 100 tonnás meteort. Ugye.

    Amúgy meg ha összejönne egy ilyen 5 RPG egyszerre szitu, nyilván kilőnék a tankot. Tehát ez nem teszi elpusztíthatatlanná a tankot. Pusztán csak az RPG lövedékek 90+%-ától óvja meg.
    Amúgy nagyobb eséllyel fog elpusztulni a tank azért, mert a rendszer valamilyen hiba miatt nem, vagy nem időben reagált, mint az általad felvázolt esetben.

    A háború a számok művészete (is). Ha 100 RPG-vel kilőtt tankból mostantól 80-at meg tudnak menteni ezzel a technológiával, már megérte. (Gazdaságilag nézve valószínűleg sokkal kevesebb megmentett tanknál rentábilis a rendszer).

    Egyébi iránt még mindig ott van az a tény, hogy ha egy tankot ki is lőnek, valószínűleg lesz ott még pár másik a környéken.