• Sequoyah
    #10
    500-1k erteken nem is hurrogtak le annyian a Bitcoint:)

    Az Apple cuccoknak pedig van ertekuk. Ott meg tudjuk mondani, hogy mihez kepest vannak tularazva. A tozsdei cegeknek is van ertekuk, ott meg ennel is pontosabban meg lehet mondani hogy mennyit ernek, es most latszik is hogy kb mennyire vannak tularazva. De mindkettonek az ara hellyel-kozel tartja magat az ertekehez.

    A Bitcoinnal viszont senki meg nem mondja hogy mennyi a valodi erteke. 1$? 500-1000$? A mostani 6000$? Valaki azt mondta hogy 1millio$... Szoval nincs mihez tartsa magat, csak az aktualis hype. Aztan ha esetleg eltunik teljesen a hype, es mindenki elkezd valami mast hasznalni helyette, akkor ZERO lesz az erteke. (ezzel szemben egy iPhonet mindig lehet telefonalasra hasznalni, es egy tozsdei ceg is mindig er legalabb annyit, mint az eszkozeinek az erteke).


    Nem értem mi itt a gond. Azért mert 1x felment akkor már ott is kell maradnia?

    Az a gond, hogy sokan azt gondoljak, es ugy veszik, hogy nem hogy ott kellene maradnia, de ha felment, akkor mindenkepp meg tovabb fog menni felfele:) Es ehhez kepest nagyon kevesen tudjak, hogy hol van a valodi profit a Bitcoinban, es hogy ez hogy tudna barmilyen arfolyamemelkedest fedezni...
    Sokan a regi (=1evvel ezelotti) idoket sirjak vissza, es nehezen viselik hogy kimaradtak belole, es emiatt ugranak bele hulyesegekbe. Van is erre egy szakszo, FOMO (fear of missing out). Es nem a Bitcoin az elso ahol ezek megtortennek. Legutobb a dotcom lufi idejen pont ugyanezek voltak, es ugyanilyen ervek hangzottak el mindenfelol. Kiserteties a hasonlosag.
    Aztan akkor a dotcom cegek romjain felnottek valoban profitabilis IT cegek, de akik ragaszkodtak az eredeti befekteteseikhez, azok kozel 0-val szalltak ki...