• TokraFan
    #152
    Na várjál! :-D
    Noá bá meséje arról szól, hogy isten a "bűnösöktől való megtisztítás"??? érdekében elpusztítja a Földi életet, de megbízza Noé bá-t, hogy minden teremtményéből egy párt kergessen be a bárkájába megmentés gyanánt, hogy a teljes pusztítás végeztével majd azok újra telepítsék saját fajtáikat a nulláról, immáron "tisztán".
    Nos, a vizi élőlényekről szó nincs! Az általad említett "magyarázat" teljes képtelenség, hiszen isten konkrétan megparancsolta Noénak, hogy rajta és családján kívül minden más állatból csak egy kvázi "házaspárt" menthet meg a teljes pusztulástól (megtisztítástól). Akkor már hogy a fenébe hagyhatta volna a földi élővilágnak a 80%-át sértetlenül a vízben? Nem arról van szó -szövegértés-, hogy a bárkára konkrétan a történet szerint nem vitt fel 2db mittudomén delfin párt, hanem arról, hogy az özönvíz rohadtul nem katasztrófa és semmiféle halálos és pusztító hatással nincs a vizi élőlények számára!

    Ráadásul: "Az özönvíz elmúltával Isten megígérte Noénak, hogy soha többet nem fogja özönvízzel elpusztítani a föld élőlényeit." Ja, mert valójában el sem pusztította, mint azt fentebb láthatjuk...Teljes marhaság az egész. Most ha leteszed -persze nem fogod-, a szemellenzőt és kikapcsolod azt amiben mindenképpen hinni akarsz és amitől nem látsz tisztán, akkor talán képes leszel belátni, hogy ez a történet úgy hibás ahogy van, itt szó nincsen a vizivilágról, ellenben konkrétan szó van isten szándékáról a föld megtisztítását, az élővilág szinte teljes kipusztítását illetően! Ez feketén-fehéren le van írva, csak értelmezni kell! Tehát isten egyértelműen ki akarta pusztítani a földi életet mindenestől (kivéve Noé utasait), de ehhez egy olyan katasztrófát választott, ami éppen csak az élővilág 80%-ára nincs semmi hatással. Nem dereng itt némi katyvasz még mindig? ;-) (megjegyzem, ha a "szerető" isten ilyen, hogy csak úgy kipusztít minden életet, akkor még annyira se kérek belőle, mint eddig). Legalább is szeretőnek biztos nem nevezném, mert ez pl. konkrétan népirtás. ;-)
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.07.21. 02:06:14