• TokraFan
    #147
    Sehol nem találod meg, mert istan szava nem létezik! A bibliát és a szentkönyveket emberek írták, tele vannak sületlenségekkel. Ma már a hívők többsége is tudja ezt, ezért hallani egyre gyakrabban tőlük -és egyházi vezetőktől is-, hogy a bibliát -vayg más szentkönyvet, mert itt nem a kereszténység a lényeg-, nem kell szó szerint venni, az abban szereplő történetek csak meseszerűen szemléltetnek.
    Noé bárkája pl. kiváló példa arra, mennyire ostoba történetekkel van tele az a könyv. Márpedig, ha ez a történet is nyilvánvaló marhaság, akkor a többit miért kéne komolyan venni és a bennük foglaltakat követni? Ha isten létezne, nem követhetett volna el hibákat az írásában. Ha hiba van benne, akkor isten nem tökéletes és tévedhetetlen, tehát messze nem az, akinek/aminek leírják. Ha nem istentől származnak a szentkönyvek hanem emberektől -ahogyan azt sok hívő tartja is-, akkor meg pláne miért kéne az abban foglaltakat követni és "szentnek" tekinteni? Egy ostoba katyvasz az egész sajnos, ráadásul arra még mindig nem kaptam választ, hogy mi van a politeizmussal, mert nem 2 évig uralta az emberi hiedelmek világát és a mai egyistenhit csak egy folyamat eredménye, egyáltalán nem volt konstans, nem volt eredően ez "A" vallás.

    Ha fentiekről nem is veszek tudomást, akkor is, ki mondja meg, meddig menjen vissza valaki? Ezzel az erővel visszamehetnénk Apollónig, sőt, akár a Totemizmusig is...Ha már az ősi marhaságokhoz való visszatérés a cél...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.07.19. 15:01:03