• TokraFan
  #143
  "Ha egy ateista erkölcsösebb mint jónéhány hívő, nem mond ellent annak, hogy az atesita fennhéjázó."

  Még mindig nem érted. Egy embert nem lehet megítélni pusztán annak alapján, hogy ateista vagy sem! Hamvas viszont ezt teszi! Rendkívül ostoba módon leegyszerűsíti a kérdést, valójában éppen ez a gyerekes. Mert van olyan ateista, aki fennhéjázó, és van olyan, aki nem az. Van olyan ateista, aki valóban ostoba, és van aki nem az. Van olyan hívő, aki darab sz*rt nem ér, míg vannak olyanok is, akik valóban jó emberek. Egy ember nem attól lesz jó, hogy ateista és nem is attól jó, hogy hívő. Semmi köze a kettőnek egymáshoz, erre a mindennapi életből ezer+1 példa hozható fel.

  "Így eleve elítéled a hívőket csak azért, mert hívők?"

  A hívőkről van véleményem, de már többször leírtam itt korábban is, hogy nem veszem mindet egy kalap alá! És ez nagy különbség hamvashoz képest, aki mindenkit aki nem "ő" -értsd: nem keresztény vallási fanatikus-, aljas gazembernek, nyomoréknak és betegnek tart. Én csak azokat a hívőket tartom betegnek, akik a vallási fanatizmusig jutnak, mint pl. hamvas is, aki ennél fogva másokra már veszélyes, és aki rá akarja kényszeríteni a világnézetét mindenkire. Az ilyen hívőt elítélem, igen! De ez a hívőknek csak egy része, a többivel nemhogy semmi bajom nincs, de napi szinten együtt élek velük, számos barátom is került már ki közülük. Mert egy normális ateista nem csoportokat ítél meg egyetlen paraméter alapján, hanem képes okosan szelektálni, sokkal árnyaltabban, sokkal színesebben látja a világot és nem aszerint ítél meg embereket, hogy azok hisznek-e egy mesefigurában vagy sem! Ezzel szemben hamvas képtelen a szelekcióra, csak gyerekes módon ráakaszt egy címkét egy csoportra, aztán akiket ő oda tartozónak gondol azt agyatlanul belehajítja és már megy is a keresztyéni ítélkezés ezerrel.

  A homokosok nem tudom, hogy jönnek ide. Nyilvánvaló betegségről van szó, de itt is egykalap alá veszed a pride-on parádéző idiótákat azokkal, akik éppen eleget szenvednek attól így is, hogy ezt a lapot osztotta nekik a sors és k/rvára nemhogy nem parádéznak az utcán, hanem sokkal inkább titkolják a másságukat. És igen, én is hányingert kapok attól, ha meglátok két férfit együtt, ahogy a parádézóktól is, ellenben azt nem gondolom, hogy akkor minden buzit deportálni kéne csak azért, mert szerencsétlen ilyen génekkel jött világra. De ebbe az irányba nem fogok elmenni, mert nem érdekel a téma különösebben.

  "Bármely változás csak romlás lehet egy eredeti, abszolút igazsághoz képest"

  Abszolút igazság véleményem szerint, nem létezik és nem is létezhet! Már csak a relativitás sokszorosan bizonyított sajátosságai miatt sem.