• CairoJack
    #30
    Egyébként az egész új SW kritikus hibák és hülyeségek sorozata.

    Kezdjük is a sort a PC-vel meg a Gender korrektséggel. Ez papíron nagyon szép, csak a való életben nem jött át. Amikor néztem a filmet, és ronda embereket láttam benne, nem az jött át, hogy "Wáoh, mekkora királyság, hogy eljutott ide Hollywood, hogy már annyira polkorrektek, hogy ronda emberek is vannak a filmben... akik ráadásul főbb szereplők."
    Nem, egyszerűen csak nem tetszett, amit láttam, el lett rontva a szórakozásom (ami elég nagy probléma, ha azért ülsz be egy filmre, hogy szórakozz).
    Egyébként pl a Mass Effect 4 bukásának egyik kulcstényezője volt, hogy ugyan ezt a baromságot meglépték. Egyszerűen nem lehetett a karakterkészítővel egy szép embert összerakni, és a többi karakter nagy része is okádék ronda volt.
    No de vissza a SW-hoz. A feminizmus mint olyan, szintén nem jól jelent meg, mert ismét csak nem volt értelme az egésznek, nem vitte előrébb a történetet, és igazából a film alatt fel sem merült bennem, hogy most egy feminista harcot látok. Az fordult meg a fejemben, hogy "ez de sz*r. Po gyengeelméjű, a nő meg hülye, mindkettőjüknek borzalmas tervei vannak."
    Nekem nincs azzal bajom, hogy ha le akarnak számolni azzal, hogy egy nő csak szexi biodíszlet lehet egy filmben, lehet amellett okos hogy szép (vagy akár ronda) de akkor írjanak neki szuper karaktert, TÉNYLEG legyen okos, legyenek jó tervei, ne erőszakkal keljen át(vissza) vennie az irányítást, hanem tudjon hatni az emberekre. Stb.
    Ezekkel a baromságokkal többet ártottak a nemes ügyeknek, mint a legtöbb ellendrukker valaha is tudná. Köszönhetően a Disney töketlenségének a fél világ utálja ez első ázsiai karaktert, az első "kemény" nőt, stb. És jogosan, mert az alulírott szerepük miatt tönkretették a szórakozásunkat, tönkretették a SW-t. Úgy, hogy nem is az ő hibájuk volt.

    És ha már polkorrektség, akkor miért ábrázoljuk a legfőbb vezért, a legfőbb gonoszt rondának, torznak. Mekkorát ütött volna, hogyha a gonosz a legszebb karakter a vásznon. Mondjuk az év legszexibb férfijúja játssza, belőtt hajjal, pompázatos, királyi ruhában.

    No de ha csak ennyi lett volna.

    1. Starkiller base. Ha van egy olyan eszközöd, ami képes elszívni egy napot, semlegesíti a több millió fokos hőjét, a tömegéből (kb. 300.000-szer olyan nehéz, mint a Föld) származó 300.000 G-s gravitációt, akkor azzal az eszközzel már nem kell napokat leszívnod, odamész a bolygóhoz, azt kilapítod 300.000G-s erővel.
    Totál bullshit.

    2. A pajzsokon át lehet ugrani a hipertérben.
    Akkor a Halálcsillag pajzsain miért nem ugrottak át anno? Vagy, hogy annak kisebb volt, passzentosabb, nem lehetett átugrani rajta. De ezen olyan nagy, hogy át lehet.
    Értem. Akkor minek van rajta pajzs, egyáltalán??? Miért nem csak a fontos helyeket védik pajzsokkal.
    Totál bullshit 2.

    3. A bombák lefelé "esnek" a világűrben. "Bombák". Mikor vannak már rakéták is ám. "Esnek". A világűrben.
    Totál bullshit 3.

    4. Hipertér sebességre kapcsolva giganukleáris töltetett lehet csinálni egy hajóból.
    Oké, akkor egy Millenium Falcon nagyságú hajó felér egy 1 megatonnás, három fázisú hidrogénbombával. Egy X szárnyú meg egy 100 kilotonnással (50-szer akkora, mint ami elpusztította Hiroshimát). Tehát minden jármű, amiben van hiperhajtómű, potenciális tömegpusztító fegyver. Elég egy kapitány, akinek rossz napja van, nem kapott időben fizetést, lelépett az asszony a postással, és egy gomnyomással el tud tűntetni bármelyik bolygó felszínéről egy 20 milliós várost. No problem.
    Csakhogy, akkor mifaxnak is halálcsillag? Nem lenne elég csak felszerelni 20 Tie vadászt hiperhajtóművel? Mindegyik el tudna pusztítani egy nagyvárost.
    Sőt, ha ilyet lehet, akkor már szereljünk fel aszteroidákat hiperhajtóművel, és pusztítsuk el azzal a bolygókat, VAGY magát a Halálcsillagot. Vagy legalább az azt védő pajzsgenerátort az Endor holdján. Minek kommandózni ott lent?
    Lényegében ezzel a fénysebességes ütközéssel sikeresen elérték, hogy az ÖSSZES valaha készült SW film ÖSSZES HARCÁT, (Űr)csatáját teljesen feleslegessé és hiteltelenné tegyék.
    GRATULÁLOK!
    GIGABRUTÁL TOTÁ BULLSHIT 4.

    5. A Supremacy nem képes utolérni egy MC85-t. Rendben van, megvettem, nem képes. Mert naaagy és lassú. Cserébe persze a fegyverei sem közelre, sem távolra nem tudnak lőni. OKÉ. Ezért hát el kell indítani a vadászokat. Akiket azután vissza kell rendelni, mert nem képes már fedezni őket olyan messze vannak.
    Reeendben, de akkor a Supremacy-t kísérő 8-10 csillagromboló miért nem indított el a saját vadászait, mondjuk 8*72-10*72 azaz 576 vagy 720 darab TIE vadász elég jól porrá tudta volna rombolni a lázadók flottáját. Ja, lehet, hogy nem volt már pénze az új rendnek TIE-okra. Minden pénzüket a StarKiller bázisba ölték. Ciki...
    Totál bullshit 5

    6. Erő használat
    Az erő felébred, és minden további nélkül 2 perc alatt kiképzi az új Jediket. Ray elsőre legyőz egy képzett Sith-et, és az elmetrükk is zsigerből megy neki.
    Totál bullshit 6

    7. Hipertér követés
    Ebbe már bele se megyek. Főleg abba, ami ekörül ment az TLJ-ban.
    Totál bullshit 7

    8. Ray kellett, hogy megemelje a köveket a sóbolygó bázison.
    Persze, mert egy katonai bázison "feltehetően" nincs annyi robbanóanyag, lőszer, vagy egyéb hadieszköz, amivel eltakarítható 20 tonna kő...
    Esélyes.
    Totál bullshit 8

    És akkor az apróbb baromságokat már nem is említem, mivel mindkét filmben átlagosan percenként 2 apróbb baromság jutott nekünk, azaz kb. 500 hülyeséget nincs kedvem papírra vetni.

    Ami a lényeg, minden fronton totálisan összecsapott, logikátlan, nézhetetlen katyvaszt csináltak a SW-ból, ami részről részre kevesebb embert érdekel, mert egyre inkább látszik, hogy hülyeség az egész.