• CairoJack
    #25
    NEM a Solo film bukott meg. Hanem az Episode 7-8 és valószínűleg a 9.

    Történt ugyanis, hogy bejelentették, hogy lesz SW Ep VII. Mindenki, akinek valaha is jelentett valamit a SW (és akiknek nem, azok közül is sokan) fogta magát és beült rá. Többek között én is. Majd az Ep VII-el kaptunk egy gyenge, gerinctelen, gyáva koppintás mozit, ahol még arra sem volt elég bátorsága és vagy tehetsége a rendezőnek, hogy MÉLTÓ körülmények között nyírják ki például Solo-t.

    Ott ültem és döbbenten néztem, hogy ez milyen sz*r lett.
    Pedig az alap koncepció még jó is lehetett volna. Nyírjuk ki az öregeket, jöjjön egy új generáció. RENDBEN!!! Tegyük ezt. Mert logikus, indokolható, haladni, fejlődni kell. DE!!! Ha már ezt tesszük, tegyük ügyesen. MÉLTÓN! Az új generáció ne hisztis, hülye emo-kból áljon, akik története semerre nem halad, a régi szereplőket ne lecsúszott sz*rdarabként ábrázoljuk! Emberek, ez egy mese, Leia egy királynő, Han egy lovag, Luke meg egy varázsló. Ne elváltan, megtörten, emberi roncsként ábrázoljuk már azokat az embereket, akik 2-szer is megmentették a galaxist, és legyőzték minden idők legnagyobb gonoszát, és rémuralmi rendszerét. Legyenek hősök, ünnepelt katonai vezetők, elnökök, tanárok, ÉS CSELEKEDJENEK nagyot, mikor eljön a haláluk pillanata. Legyenek hűek önmagukhoz. A haláluk legyen fájó, hogy könnyezzek, és legyen dicső, hogy borzongjak.
    Az új generáció pedig legyen még keményebb, mint a régi volt. Ne ilyen "Haló, hall engem?" típusú viccparádé birodalmi tisztektől kelljen már "rettegnem".
    Legyen drámai (lehet közben itt-ott vicces, ezt nem tiltja semmi, de könyörgöm, egy galaktikus háború, emberek, hősök halála legyen már ikonikus, legyen már drámai.
    Ehelyett mit kaptunk? Egy Leiát, aki 30 évvel később is egy 500 fős bázison bujkál, ahelyett, hogy az Új Köztársaság vezető tisztviselője lenne, egy Solot, aki nem hős, katonai vezető, hanem egy lecsúszott - újra - csempész (ami az ő hírnevével koránt sem hihető, mintha a Viszkis rabló ismét rablónak állna - hagyjuk már). Akit ráadásul úgy írtak ki, hogy "Szevasz apa! Szevasz fiam! Puff... halott vagy"... hát az író úr itt igazán alul teljesített.
    Luke meg végül betöltötte a sorsát, amit Owen bácsi szánt neki, farmer lett, alien fórakozmár csecset fej zöld tejért, és egy távolsági skype hívásba belehal (asszem ez idézet volt, bocsi). Bravó. Miközben az új generáció nem csinál semmi említésre méltót. Fel se tudom idézni ki, mikor, mit csinált.
    A végén pedig maradt kb. 16 ellenálló, akiket nem zavar, hogy azon 5000 társuk, akikkel pár nappal korábban elindultak, már mind halott.

    Mindezt úgy, hogy miközben egy mesét, egy szórakoztató filmet nézek, RONDA embereket kell néznem, mert az politikailag korrekt. Hát bocsi, ennek nem feltétlenül egy ilyen filmben a helye. Egy horrorban igen. Meg amúgy is, ha ilyesmire vágyok, megnézek egy ronda emberekről szóló sorozatot a TLC-n.
    Jah, és közben feministának kellene lennem . Amivel nem lenne bajom, ha nem óvodás módon tálalnák, nem 30 évvel elkésve, és nem úgy írnák meg a story-t, hogy ennek a szálnak se értelem, se jelentősége nincsen, miközben teljesen tönkreteszi a film élményemet, ráadásul úgy, hogy igazából fel sem tűnik, hogy valójában ez most arról szól, hogy a feminizmus jó. Csak annyi jön át, hogy "hát ez az egész katyvasz értelmetlen és bűn szar".

    Hát ez mi???

    Ez tudjátok mi? Ötletek hiánya. Kapkodás. Profitéhség.

    STORY. STORY ÉS MÉG EGYSZER STORY.

    Ez kéne ahhoz, hogy jó SW filmeket lehessen gyártani. Nem idióta felkapott kreténeket kéne megbízni, hogy "2 hét alatt találjál ki valamilyen story-t egy Solo (vagy Boba Fett vagy Obi Wan, vagy tökmindegy) filmhez", hanem előbb kellene szerezni egy BAROMI JÓ történetet, abból csinálni egy ÜTŐS forgatókönyvet, és ha ez megvan, na AZT megfilmesíteni.

    Amíg ez nem történik meg, addig ilyen logikai hibáktól hemzsegő, értelmetlen, értelmezhetetlen, borzalmakat kapunk, mint eddig.

    Szóval mi történt? Nem a Solo film bukott meg önmagában, hanem az eddigi Disney filmek, úgy összességében. Folyamatosan kimutatható a nézőszám csökkenése.
    Az elsőt még mindenki megnézte moziban, mert várta a csodát, a másodikat már kevesebben, mert sokan kiábrándultak (mint én), az Ep 8.-ra megint csak beültek picit többen, mivel mindenki abban reménykedett, hogy ki lehet abból a katyvaszból hozni valami jót is. Hát nem, csak egy még soooooookal rosszabb filmet kaptunk. És ez volt az abszolút mélypont, amikor szinte mindenki kiábrándult a SW-ból, és azt mondták, hogy ELÉG!!!!

    ELÉG!!
    Ezért a trágyáért nem adunk ki pénzt. Én speciel odáig jutottam, hogy már ingyen SEM fogom megnézni az Ep9.-et.
    Persze erre megint sokan be fognak ülni, mert ha már 2 részt végigszenvedtek, csak kíváncsiak rá, hogy ebből mit hoz ki a Disney. Elárulom. SEMMIT!!!
    Az Utolsó Jedikkel olyan mélyre lökték a trilógiát, amiből már nem lehet kimászni. KO! Kiütés.
    Logikailag, érzelmileg, karaktertörténetileg, story tellingben mindent, de MINDENT elrontottak, innen már nincs visszaút.

    És hogy pont Rian Johnson kapjon egy trilógiára lehetőséget??? Aki ebbe a feneketlen gödörbe lökte a SW-t? Elárulom, a kutttttya nem lesz rá kíváncsi.

    De ez van, ha valamivel nem tudsz bánni. A Disneynek odaadni ezt az univerzumot, olyan volt, mint töltött fegyvert adni gyerek kezébe.
    Gyakorlatilag megvették a világ egyik legértékesebb márkanevét, a SW-t, majd 4 azaz NÉGY film alatt eljutottak odáig, hogy a milliárdos rajongói bázis milliósra csökkent, és ha pénzt akarnak keresni egy SW filmmel, akkor LE KELL TAGADNIUK, hogy az egy SW film.
    Vicc baszki.

    Innét már nincs visszaút, egy évtizedre elbaxtak mindent. Innen már csak egy komplett restarttal lehet felállni. De előbb ki kell rúgni MINDENKIT, akinek kövez volt az új filmekhez.
    És amúgy itt nem feltétlen a színészekre gondolok (bár igazából sikeresen beleválogattak itt is a tehetségtelenebb - és rondább - fajtába) hanem a menedzsmentre, forgatókönyv írókra, rendezőkre, mindenkire, aki ezekre a szutykokra rábólintott.

    BORZALOM!

    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2018.06.22. 21:49:09