• defiant9
    #137
    "Mert a fizika nem az? A fizika is tanult dolog, és igazából minden, innentől kezdve a példád üres."
    A gépet meg tudod tanítani sakkozni, de nem tudod megtanítani hogy fizika tudományban letegyen valamit az asztalra. Hiába hívjuk mesterséges intelligenciának attól még csak nagyon korlátos azzal együtt is hogy azon területeken ahol leginkább a rengeteg információból kell mechanikusan dönteni jobbak. A sakk pontosan ilyen, bemagolnak a rengeteg állást (erre szinte mindenki képes), majd ezek közül kell választanak, ebben azért van intelligencia, vannak sakk virtuózok is, ilyen pl Kasparov a másik oldalon vannak a jó munkásemeberek (pl Karpov), aki nem talál ki semmi újat, de pontosan tudja hogy adott pozícióhoz milyen figura felállás passzol. Ez amit a Polgár módszerrel el lehet érni, virtuózt nem lehet nevelni, annak születni kell.

    "Tehetség megint más, azaz más jelent mint az intelligencia, vagy a tanítási módszerek. Megint konyhanyelven beszélsz, és ez félreértése a dolgoknak az, ami tévedésed okát adja. Jelezném."
    Elmehetsz szemafornak is ha jelezni szeretnél, ettől még a tehetség szó teljesen tudományos, és szoros kapcsolatban van az intelligencia témakörével. Érdemben kb. semmit nem tudtál mondani, csak a szavak nüansznyi jelentésén lovagolsz. Szánalom színvonal.

    "Miután igazat adtál abban, hogy zseni, géniusz egy önkényes dolog, azok után nem értem ezt mondatot"
    Valahol minden szó értelmezése önkényes dolog, ha azt mondom hogy asztal azzal is elég tág értelmezési tartományt adtam meg, de azért van egy közös rész. Amint kimondom hogy géniusz mindenki egyfajta lángelmére gondol, itt pontosan ennyi volt a célom ezzel, vázoltam hogy a zsenivé válás nem megy erős genetikai alap nélkül, iskolában ilyet nem tanulsz.

    "Csak jelezem troll szokás."
    Szemafor. Érdemi hozzászólást nem tettél a vékonyka "fizika is tanult dolog" állításon kívül. A hozzászólásod is nagyrészt csak tollkordásnak minősíthető.

    "Állítottál valamit, ami téves, a többi csak nagy adag mellébeszélés."
    Még azt sem tudod egyértelműen leírni hogy mi lenne az amire utalsz, csak maszatolsz. Beidézted két mondatomat majd indoklás nélkül kijelented valamire hogy hibás. Próbálj meg érdemben, valódi gondolatokat felhasználva kommunikálni. Persze ismerlek már, kívül van a komfortzónádon bármiféle egyéni gondolat, legszívesebben csak mások felhalmozott tudásanyagából szemezgetsz. Ami általában erre a fórumra jó is, de ez most egy olyan kérdés ahol a tudománynak nincsenek kész válaszai, itt és most ez ránk van bízva, ki-ki az egyéni elképzelése alapján alakítsa ki az álláspontját hogy milyen tényezőket tart relevánsnak a tárgyi jelenségcsoport kapcsán, és ebbe a buta túlszaporodó migránstól kezdve a minden ember mindig egyenlőig a teljes paletta belefér...
    Utoljára szerkesztette: defiant9, 2018.06.18. 06:29:09