• Irasidus
    #136
    "Már hogy a retekbe ne lehetne, a sakk egy tanulható dolog. "

    Mert a fizika nem az? A fizika is tanult dolog, és igazából minden, innentől kezdve a példád üres.

    "Genetikailag vissza vezették 350 okra, ezen felül még vannak persze környezeti okok, a tehetség el is kallódhat, rengeteg elkallódhatott már pl. Mumbai gettóiban."

    A tehetség megint más, azaz más jelent mint az intelligencia, vagy a tanítási módszerek. Megint konyhanyelven beszélsz, és ez félreértése a dolgoknak az, ami tévedésed okát adja. Jelezném.

    "A Nobel díj csak a top teljesítményt hívatott reprezentálni, ezért jóval élesebb verseny zajlik mint egy sakk címért. Középszerű tudós lehet valaki jó munkásemberként, Maxwell-i vagy Einsten-i szinthez már kell a kivételes tehetség, ők már olyan szinten kiemelkedőek voltak hogy kiérdemelték a géniusz titulust is. "

    Miután igazat adtál abban, hogy zseni, géniusz egy önkényes dolog, azok után nem értem ezt mondatot. Amit látok a beszélgetésünkben, hogy félre akarod vinni a beszélgetést, azzal, hogy másról beszélsz, összemosol dolgokat, hátha elsiklik a figyelmem valami felett. Csak jelezem troll szokás. Állítottál valamit, ami téves, a többi csak nagy adag mellébeszélés.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.06.17. 20:56:52