• NEXUS6
    Én erős közepes SW fannak tartom magam, de a mindenfajta írásokból elég keveset olvastam, szerencsére pont azt, amit sokan elismernek (pl. Thrawn trilógia). Azonban szerintem nem kéne, hogy a fanfiction, meg a SW univerzumra ráépülő dolgok, szinte kötelező érvénnyel szükséges ismereteket követeljenek a filmek élvezetéhez. Nekem az új részek nem azért nem tetszenek, mert szembemennek ezekkel az alkotásokkal, hiszen többségük eleve kérdéses minőségűek. Hanem, hogy ezek a filmek önmagukban nem érnek el egy szerintem elvárható szintet.

Illetve, amit már máshol is írtam, hogy az eredeti 3 rész egy viszonylag könnyed szórakozás volt, pl. eleve fontos szereplők ugye nem halhattak meg (aki meghalt, az is csak átment az erő segítségével egy másik létsíkra). Ehhez képest Lucas előzménytrilógiája is valami rémisztően sötét, mondjuk ki, katyvasz lett. Ha könnyed kalandfilmnek nézzük, ahhoz sötét, ha meg valami darkos antiutópiának, ahhoz képest viszont nem beleillő, infantilis, humorosnak szánt dolgok kerültek bele. Idióta harci robotok, dzsardzsar, miegymás. Ne gondoljuk, hogy ez egy sajátos stílus és azért ilyen. Készülnek persze ilyen jellegű filmek, idióta morbid humorral, ezeket hívjuk ZS-kategóriás filmeknek. Az a gáz, hogy ezt a Lucas-i eszköztárat az új részek is örökölték.

Namost a Solo elüt ettől a vonulattól, nincsenek benne ari, majd műanyag, legóvackokkként eladható, funkció nélküli figurák, nem is nyújt többet, mint az eredeti részek, egy könnyed lézerpisztolyos, űrhajós baromság. Sokkal közelebb áll az eredeti koncepcióhoz, mint a Jedi visszatér óta bármi. És lehet, hogy pont ez a gond, hogy azóta eltelt 35 év.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.06.13. 00:06:39