• grobs
    #9
    Nem a kiváltáson van a hangsúly hanem azon, hogy ez egyetlen fázis, ráadásul nem is időigényes a többihez képest. Gyakorlatilag fing reszelés.

    Az űr-nyomtatásról lehet álmodozni, de ebben a formában annak sincs értelme. Ez egy fix állványos nyomtató. Szerinted az állványokat majd a manócskák viszik a holdra? Összeszerelni meg a koboldok fogják? Elég messze van attól amit egyrészt betömsz egy rakétába, másrészt a holdon szkafanderben összerakod. Ha egyszer hasonlóval építenek is valamit másik bolygón akkor az már a sokadik épület lesz. Akkor van nagy előnye egy ilyen szerkezetnek amikor a másik bolygón található anyagokkal tudják "etetni". Odavinni ezt, és még az alapanyagot is abszolút pazarlás. Viszont egy bázison nem kell aggódni a csövezés, kábelezés miatt. Kutyát nem érdekli majd ha nincs falba süllyesztve.

    Reálisabb a felfújható sátor ha már kell valami épület egy közeli égitesten. A BEAM-et már 2 éve tesztelik a Nemzetközi Űrállomáson. Valószínű ilyen lesz az első kereskedelmi űrállomás is.