• kvp
    #7
    "A civileket ért ua. vagy akár megnövekedett számú támadás/collateral damage ellenszere pedig nem egy méghatékonyabb AI lesz, sokkal inkább egy jól felépített, elterelő jellegű médiakampány."

    Ez max. arra jo, hogy a nyugati vilagban ne panaszkodjanak annyira ha a katonai megoldas alapja vegul egy-egy nagyobb nepirtas lesz. Egy amerikai katona mondta anno a veluk jarorozo hirados stabnak, hogy szerinte a talibok valojaban a helyi civilek. Es igen, ez volt anno az amerikai fuggetlensegi haboruban is az alap strategia, azaz csak akkor nyerhette volna meg anglia, ha kiirtjak az osszes amerikait. Ezek tenyleg megnyerhetlen haboruk, kieve ha a robotokat a teljes lakossag modszeres kiirtasara vetik be. Viszont a ami vilagban hamarabb kerul ki egy ilyen hir a netre es hamarabb akasztja ki vagy az adott orszag sajat lakossagat vagy egy ellenredekelt orszag vezeteset, mint hogy a hadmuvelet befejezodjon. (jo pelda erre Jemen esete, ha beszallnak az amerikaiak, akkor az oroszok telenyomjak modern fegyverekkel az irani tamogatasu helyi csapatokat, csak azert hogy keresztbe tegyenek az amerikaiaknak es egy nagyobb haboruval elkaszaljak a voros tengeri kereskedelmet is nyugateuropa fele)

    Van egy masik veszely is, megpedig ami tavvezerelt az elteritheto, ami autonom az pedig feltorheto. Es egyre inkabb ugy nez ki, hogy olcsobb par hacker-t megfizteni mint kikepezni tobb tizezer katonat vagy legyartani tobb ezer robotot. Nagyon konnyen visszaharaphat egy uj atomata fegyver es ezt a katonakon es a biztonsagi szakertokon kivul nagyjabol senki nem hajlando manapsag belatni.