• kvp
    #4
    A google rendszere arra jo, hogy kategorizalja a latott kepeket. Ezeket az operatorok altal adott korabbi cimkek szerint teszi. Tehat ha az operatorok arra tanitjak be, hogy az eskuvoi menet vagy az iskolaudvar katonai celpontok, akkor a jovoben az MI is annak fogja jelolni oket. Mivel ezen cimkek alapjan dontenek az operatorok a celpontok megsemmisiteserol, ezert ha a szoftver hibasan van betanitva, akkor hibas donteseket fog okozni. Teljesen mindegy, hogy ki jeloli meg a celpontokat, ha egyszer megvan a cimke akkor tobbnyire mindig lonek. Ehhez jon meg hozza az, hogy a gepek donteseit jobban elfogadjak az emberek, tehat ha a tuzgomb ember kezeben is maradna, ezzel az MI hasznalataval akkor is noni fog a tevedesek szama. Na most a Google alkalmazottaknak nem sok kedvuk volt hozza, hogy ebben segitsenek.

    Amit irtam a tevekenyseg kiszervezeserol ezek szerint masoknak is eszebe jutott, szoval annyi valtozik hogy varhatoan nem a Google neve alatt, de az o algoritmusaikat tovabbfejlesztve fog folytatodni a project. Az, hogy a project tesztfazisanak a vegen megnezik, hogy hany szazalekban biralta felul az ember a gepi dontest (es megsem lott civilekre) azt jelentheti, hogy amennyiben ez a szam 0, akkor kihagyhato az emberi operator es a gep maga donthet arrol, hogy mire akar loni es mire nem. Nem lesz tole kevesebb civil aldozat, sot mivel kevesebb operator kell, ezert tobb robot kuldheto fel jarorozni, igy akar nohet is a tamadasok es ezzel aranyosan a civil aldozatok szama.

    Egy robot nagyon jo tud lenni abban, hogy ne artson senkinek es abban is hogy mindenkinek artson. Szetvalogatni nem tudja az embereket, de mivel ez tobbnyire az embereknek sem megy, ezert ez valoszinuleg nem a gepek hibaja. Ha ilyen feladatra rakunk be egy gepet amit ember tanit be, akkor a legjobb esetben is csak az emberi hibaaranyt fogja hozni.