-
Ez ugye egy játék. Ha megvan a kedvenc pilótám és én azzal szeretnék versenyezni, mondjuk Alonso, akkor amiért az életben topáskodik a McLaren, azért én a játékban se tudjak nyerni vele, mert már gyárilag úgy le van butítva, hogy oda se érek soha????... Ez így nettó hülyeség.
De tegyük fel, hogy jó ha van előre meghatározott erősorrend, hogy hasonlítson egy kissé a valóságra, akkor építsenek bele karakterfejlődési sorrendet is. Nem a pilóta karakterére gondolok, hanem az autókéra, csapatokéra. Mondjuk olyasmire gondolok, mint akár a valóságban is, hogy egy hónapos szünet után úgy jön vissza egy korábban gyengélkedő csapat, hogy a dobogóért kezd harcolni, vagy pl. egy esős meccsen a nagyok elé kerül. Ha nincs véletlenszerűség, akkor olyan az egészet végig játszani, mintha a maffia megvette volna az egész bajnokságot és tudom, ha egy Mercibe ülök nyerek, ha egy Ferrariba, akkor 2. leszek. Vagy akkor csinálják inkább azt, hogy a papírforma szerinti első öt autó/pilóta között van random helyezés, azután a második öt között és így tovább. Vagy tudjak a kedvenc pilótámmal másik, erősebb csapathoz igazolni. Persze ez csak a karrierben. Online legyen minden autó győzelemre kész.
"de ez a véletlenszerű ség nem szimuláció, nem sport, nem körítés, hanem még a játék élvezeti értékéből is csorbító szerncsejátékká tenné... "
Gondolom halottál a sportfogadásról. Arra fogadnak, hogy ki lesz a befutó, ki lesz a nyertes, stb... Mert igaz hogy van papírforma, de mindig van egy véletlen faktor is. Én sokáig totóztam, ha kiiktatódott volna a véletlenszerűség, akkor már milliomos lennék. :))
Na az a normális, ha nem úgy ülsz le megnézni egy meccset vagy bármilyen eseményt, hogy tudod a végkimenetelt. Amikor a korábbi években a Mercedes uralta a mezőnyt, vagy korábban Schumi a Ferrarival, annál lehangolóbb nem volt. Nem tudom, hogy ezt miért kellene egy játékban is szimulálni? Na mindegy, úgyse rajtunk múlik. Legfeljebb ha nem tetszik, akkor nem játszom vele vagy meg se veszem, ahogy már az F1-et se. :)))
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.06.08. 07:40:34