• wraithLord
    #7
    "Elmondom hogy utalj át x pénzt ennek és ennek, közlemény pedig ez, a gép pedig megkér hogy mondjuk ujjlenyomattal hagyd jóvá a tranzakciót."
    Igen, írtam a komment végén, hogy valószínűleg kér még kódot, vagy biometrikus azonosítót is, de mint az lenni szokott általában, megkérdezi azt is, hogy minden alkalommal meg akarod-e erősíteni az utalást ezzel... És nyilván sokan nem.

    Ez már most se sokkal bonyolultabb, mert a netbanking appokban eleve elmentheted azokat a számlaadatokat, ahova gyakran utalsz, és szó szerint 3 érintésből és 1 összeg pötyögésből megúszod az utalást. Persze ha új számlára utalsz, akkor nem, itt jöhet jól az asszisztens, ami esetleg magától össze tudja halászni az utaláshoz szükséges adatokat. Kérdés, hogy biztos be akarsz-e vonni ebbe direktben egy harmadik felet (pl. Google), ami ráadásul felhasználói privát adatokkal kereskedik. Privát adatokon nem konkrétan a hivatalos személyes adatokat értem, hanem az Androidon végzett tevékenységedet. Egy egyszerű példával: a Google Assistanton keresztül történő utalások alapján meg tudja becsülni a Google rendszere, hogy pl. milyen szociális és anyagi körülményeid vannak. Miért baj ez? Hát első körben azért, mert mi köze hozzá. Második körben azért, mert pénzt szerez belőle, harmadik körben pedig ha pénzt szerez belőle, akkor nyilván valakinek hasznos információ... a többi "kört" pedig csak tippelni tudom, így ezt most kihagynám...