• mrzed001
  #11
  Órákon át lehetne sorolni, hogy mi lett a skype-al.
  Egy jól működő rendszerből sikerült egy használhatatlan f.st csinálniuk.
  Ha nem vetted volna észre, a skype programban külön gomb van ami böngészőben nyitja a "miért is áll a skype" lapot. Ott van, hogy most 2 napja üzenetet nem lehet küldeni, hívások nem indulnak 3 napja.
  Nem vicc, én is így találtam meg a progiba, hogy nem ment 2 napja és végignyomogattam a menüt.

  És akkor jöhet a melankolikus zene, és a visszaemlékezések, hogy miért is volt jobb régen a skype:
  - online: ahogy váltottad, változott mindenkinél állapotod. Most van hogy tudom már 4 órája le lett állítva a laptop, és még mindig online, vagy nincs a gépnél állapotban van.
  (extraként: régen az illető IP címét is kiírta)
  - chat: még a régi win mobil 5.0-5.5-ös telón is 2mp-en belül érkeztek az üzenetek. Ma droid és win változatnál is megesik, hogy 10 perc után érkezik meg egy. Nem épp live chat ...
  - chat2: régen közvetlen kommunikáció volt a kliensek között, titkosított. Ma minden megy MS szerverre (talán ezért is olyan lassú néha). Biztonság, magánszféra? NULLA.
  - chat3: kép küldésnél droidon lerontja azt (win is). Külön trükkökkel lehet képet eredeti méretben átküldeni. Why? Mert eltárolják, és drága a hely.
  - SkypeTV: Volt, ment LG és Samu tévéken is. Fasza, ésszerű volt. Gyártók csináltak direkt kamerás TV-ket, vették is userek. Aztán MS fogta és letiltatta, frissítéssel töröltette minden TV-ről a skype-ot (amelyiken volt, onnan is).

  ... nem sorolnám tovább.
  Szóval tényleg vicc, hogy a régi ami még XP és Winmobile5.5 és 6 alatt futott jobb és stabilabb volt, mint a giga memóriás droid-W10 páros.

  Ezek alapján én is temetem a GitHub-ot.