• kvp
    #2
    A betuleves (Alphabet) az pont olyan Google fele gyujto ceg, ami ala be lehet rakni kismillio kis ceget, amiket kevesbe ismernek az emberek. Viszont ha tenyleg teljesen kivonulnak a katonai kutatasokbol (lasd a Boston Dynamics eladasat), akkor kenytelen lesz a Pentagon egy kulso cegen keresztul megvenni a technologiat es/vagy oda atmenteni azon fejlesztoket akiket nem zavar a katonai munka.

    Ha viszont a Pentagon letenne arrol, hogy a celpontok felismereset emberek helyett algoritmusokra bizza, az sokat javitana a helyzeten, legalabbis nem rontana tovabb. Meg az emberek is hibaznak (nagyon sokszor). Az algoritmusok jelenleg sokkal rosszabbak ilyen szempontbol, raadasul meg az a minimalis moralis erzekuk sincs meg ami egy embernek altalaban. (bar az Obama adminisztracio vege fele mar szinte csak szociopata szemelyisegjegyekkel rendelkezoket mertek a celkijelolo csapatba tenni, mert mindenki mas tul hamar kikeszult az altaluk 'jarulekos vesztesegkent' megolt sok civil miatt)

    Mivel ugy nez ki, hogy a project a jelen formajaban leall (vagy befejeztek es atadtak), ezert nem biztos hogy egyhamar kiderul, hogy melyik a jobb, ha egy ember lovoldozik vaktaba egy dronrol vagy egy algoritmus amit a fenti emberek tanitottak be...