• kvp
    #3
    A legtobb muanyagot csak ugy lehet teljesen kitisztitani, ha atomjaira bontjuk, ami kb. az elegetesnek felel meg. Jelen esetben ugy keszitenek etkezesre hasznalt targyakat, hogy gyakorlatilag ujraontik a hasznalt szamitogephazakat, de bennuk hagyva az aramkorok es a tobbi femalkatresz egy reszet. Igy a veszelyes hulladeknak szamito elektronikai szemetbol lesz kozvetlenul es szetvalogatas nelkul a tanyer meg a pohar vagy sok esetben pl. a ruhakhoz a muszal.

    A muanyagok ujrahasznositasa ugyanugy problemas mint a hasznalt wc papir ujrahasznositasa. Lehet hogy tudnank belole pusztan csak szaritassal es preselessel ujra papirt kesziteni, de nem lenne az igazi.

    ps: A muanyag feldolgozasara jelenleg a plazma technologia tunik jonak, tehat elegetjuk, majd az igy keletkezo szendioxidbol es vizbol metant allitunk elo, amibol mar gyarhato ujra muanyag. A nehezfemek es egyeb szennyezodesek a plazma allapotban viszonylag konnyen eltavolithatoak. A megoldas egyetlen hatranya, hogy iszonyat energiaigenyes.