Asztali társasjáték 2-4 fő részére
 • Kojiro
  #1
  Sziasztok!

  Egy hónapja ismerkedtem meg ezzel a gyöngyszemmel.
  Az eredeti (Ep. 4-5-6) trilógia eseményeit dolgozza fel, társasjáték formájában.
  A játékot négyen is lehet játszani, de ketten a legjobb! Kicsit nekem is meglepő volt ez egy ekkora méretű társasjátéknál, de tényleg így van, Két emberre lett főleg tervezve.
  A játékidő még így - két emberrel - is 4-8 óra. Ezt a tapasztalataim alapján mondom. Az első két-három meccs még ennél is több, simán 10-12 óra is lehet, vagy soha be nem fejezed.
  A szabályendszer kellően összetett és kihívásokkal teli, ne várja el senki, hogy az első néhány meccs alatt tökéletesen el fogja sajátítani a szabályokat és hiba nélkül végigjátssza a játékot.
  Online angol fórumokon rengeteg segítséget kapsz az értelmezésben, sőt hivatalos készítői válaszokat is, a legégetőbb kérdésekre. Vannak olyan büszke tulajdonosok, akik simán játsznak egy évet a játékkal, mire rájönnek, hogy valami végig rosszul értelmeztek/csináltak.

  A játék magyarul is kapható, ahhoz nem volt szerencsém.

  Létezik egy kiegészítője is, ami tovább bonyolítja a játékot és állítólag jobbá teszi, de ehhez a kieghez még nem volt szerencsém. Amint beszerzem, majd írok róla. Ez a kiegészítő kellemesen ötvözi a Rogue One előzményfilm eseményeit, de ugyanakkor szerepet kap egy-két az alapjátékból kihagyott hős is, aki az eredeti trilógiában szerepelt, pl.: Jabba, Motti.

  Az Erő legyen veletek!