• NEXUS6
    #1
    "A tudósok régóta elismerik azt, hogy a kreativítás egyik legalapvetőbb formája a meglévő dolgok újrafeldolgozása. Mi emberek is olyan gondolkodó gépek vagyunk, mely figyeli a világot és értelmezi azt. A mesterséges intelligencia egyik legnagyobb veszélye a mintakövetésből eredő szabványosítás, azon adatbázisokban lévő kulturális torzítások, melyekből tanul a gép, és melyek alapján döntéseket hoz. Aggódunk ezek miatt, a Google programja erről is szól. Szeretnénk, ha mások is felfigyelnének erre a problémára, és ez egyszerűbb művészetek által, mint tudományos publikációkkal."
    Ez a lényeg. Szerintem is, az emberi kreativitás kb ide vezethető vissza, ismert mintázatok kisebb/nagyobb mutációja mellett, ezek újszerű összekapcsolása.
    Csakhogy itt jön még egy fontos lépés, ami egyfajta evolúciós folyamatként kiadja az új terméket: és ez a szelekció. Pl nem minden poént érdemes elmondani, ami az embernek eszébe jut. Ez a különbség a rossz, meg a jó humorista között. Szal odáig már eljutunk, hogy a gép egyfajta kreativitásra képes, azonban a jó és a csapnivaló alkotás közötti különbség megállapításához át kell szűrni a terméket azon a szűrőn, amit az ember személyisége/tudása képvisel, a gép ilyennel nem rendelkezik.