• dyra
  #3
  te beszélsz baromságokat, valóban igazad van nincs közvetlen anyagi haszna csak közvetett (de az meg kb nem mérhető). A cégek hatékonyságának a mítosza meg baromi vicces, nagy multik uralják a gazdasági teret árverseny a legtöbb szolgáltatás területén nincs. Tök jó példa a Windows a Microsoft annyiért adja amennyiért akarja "szinte". De ez megvan a gyógyszeriparban az autóiparban, a bányászatban nem sorolom. A kis cégek valóban öldöklik egymást de ők azok akik morzsákért játszanak.

  Nagy cégeknél ugyanúgy megvannak a túlélő csak a pozi mimnél tovább meglegyen típusú vezetők

  "Mi a legfontosabb egy (köz)kórházi vezetőnek? Nehogy kiderüljön, hogy a havercég rosszul/sehogy takarít. A 10 fős cégünk irodáját többen takarították mint a megyei kórházat. Mi a legfontosabb egy privát kórházban? Elégedett legyen a beteg."

  multiknál ugyanez megvan, nem kell itt álszenteskedni nézd meg hogy talicskázzák ki a lovét számlázgatnak ide oda többszörösen túlárazott szolgáltatásokat lényegében egyik zsebükből a másikba teszik a lovét teljesen legálisan. És akkor a kapcsolatrendszerekről még nem is szóltam.

  Baromi jól hangzik ez a hatékonyság duma de ott ahol monopoliumok vannak meg felosztott területek erről már kár beszélni.

  "Pontosan ez az amiért az EU folyamatosan lemarad a technológiai versenyben. Marha polkorrekt pályázat hegyek viszik el a pénzt de azt, hogy mi lenne hasznos, mi oldja meg a _valós_ problémákat az senkit nem érdekel. "

  Erre mondjál már példát. Mert az a helyzet, hogy a legfejeltebb nyugat európai országok piszok versenyképesek, nyitott munkaerőpiac a legjobb koponyák igaz a selejttel együtt szépen mennek hozzájuk, a magas bérek miatt rá vannak kényszerítve a high-tech gyártás technológiára amit nem restek alkalmazni. Persze ha te a Görögöket vagy a csóringer keletieket nézed akkor valós a képed de az Eu-nak a gazdaságának hány százalékát adja PL Magyarország? 0.1 % ha jól emlékszem.

  Az hogy mi nem tudunk mit kezdeni a pénzekkel és a korrupt vezetőink amit tudnak ellopnak belőle nem az ő gondjuk.

  A lakosság száma az ami tényező az Eu összlakossága eltörpül Kína vagy India mellett de már Afrikában is kezd kialakulni egy erős középréteg ami kijelöli a trendeket.

  hamarosan Kína előzi az amerikaiakat GDP-ben pedig az USA-ban sem hülyék vannak. Amúgy ezek is csak kb neked újak, gazdasági kutatók szerint az 1800-as évek elején Kína és India az akkori világ GDP-jének 30 - 40% adta amikor a brit birodalom kb csak 10-et. Persze katonai erővel volt kitől lopni.

  Nem kell lenézni őket nem a segg alacsony szintből jöttek fel. Béke van, egységesek, elfoglalják a helyüket ahol amúgy a történelem jórészben voltak.

  Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.05.28. 22:40:04