• grobs
    #2
    Nem beszél hülyeséget, legfeljebb nem érted. Vannak olyan területek amiknek közvetlen (anyagi) haszna nincs (pl. határvédelem, tűzoltóság), de ezeknek a hatékonyságán is lehetne javítani. A probléma, hogy a bürokraták nem cégvezetőként gondolkodnak. Teljes mértékig leszarják a hatékonyságot, a munkakörülményeket, a törvényességet. Egy (jó) cégvezetőnek ezekre oda kell figyelnie különben a cége tönkremegy. Egy bürokratát viszont csak az érdekli, hogy legközelebb is kinevezzék. Ez pedig nem a "cég" jó működésén múlik.
    Mi a legfontosabb egy (köz)kórházi vezetőnek? Nehogy kiderüljön, hogy a havercég rosszul/sehogy takarít. A 10 fős cégünk irodáját többen takarították mint a megyei kórházat. Mi a legfontosabb egy privát kórházban? Elégedett legyen a beteg.

    "Amennyiben egy kabinet a jövőre gondol, akkor nem szabadna annyira erősen a technológiára összpontosítania, hanem először azt kellene megkérdeznie, hogy milyen problémákat lehet megoldani annak segítségével. Különben olyan eszközöket fejleszthetnek ki a szakemberek, amelyekre a polgároknak talán egyáltalán nincs szükségük"

    Pontosan ez az amiért az EU folyamatosan lemarad a technológiai versenyben. Marha polkorrekt pályázat hegyek viszik el a pénzt de azt, hogy mi lenne hasznos, mi oldja meg a _valós_ problémákat az senkit nem érdekel.