• mrzed001
    #14
    Pedig javasolni tudom, mert a B5 utolsó évadában olyan részek is vannak ... különösen az egyik (utolsó 5-ben), az szinte filozofikus.
    Vannak azok a bizonyos örök érvényű kérdések, amelyekre Arisztotelész óta keresik a nagy gondolkodók a választ ... erre itt ez a sorozat, és játszi könnyedséggel a néző képébe nyomja a nagy "megoldást". (ok lebutítva, hogy egyszerű amcsi néző is felfogjon belőle valamit :D )
    A többivel csak egyetérteni tudok.
    Én erősen érzem az Expanse-on a B5 hatását. És ez nagyon jó. Szerintem lassan beszerzem a könyvet amiből készült, el kell olvasni.

    Bevallom a Firefly nem tudom miért lett kult sorozat. Han Solo-t képzelték talán bele Nathan Fillion-be? Nem tudom.
    Végignéztem, végigszenvedtem, de rajongó, az nem lettem. A techno része übergagyi, az univerzum kidolgozatlan, a cselekmény-jellemábrázolás irreális, az egész egy katyvasz.
    Azt viszont aláírom, hogy a színészek nem semmik voltak benne (sokan bizonyítottak is utána más sorozatokban). Nem rajtuk múlott, hogy nem lett belőle nagy soroztat.

    És itt térnék ismét vissza az írók minőségére.
    Mert egy B5 féle monumentális művet megírni, ráadásul időutazással, első felvezető részből előre utalva a 3. évadra, meg vissza (ez az egyszerűbb) több szálon át ... na ehhez igazi zseni kell.

    Gyengébb írók ugye komplett sorozatot építenek egy apró buta ötletre is, mint a FlashForward volt ugyebár.
    B5 viszonylatban, az kb egy apró mellékszálnak, vagy egy hűbmeg pillanatnak felelt meg.