• wraithLord
    Ha elolvastad, amit írtam, akkor tudhatod, hogy arra gondoltam, az előzménytrilógia többet mutatott meg a galaxisból. Több bolygó, több faj, sőt komplett idegen (akár nem humanoid) társadalmak, kultúrák, többet tudtunk meg a Jedikről (a Sithekről nem igazán), végre nem 3 db Tie Fighter üldözött 2 db X-winget, hanem voltak rendes, hatalmas űrcsaták sok nagy rombolóval, cirkálóval, és millió kishajóval. Elég vicces volt, hogy az eredeti trilógiában a Halálcsillagot nem védte senki, pedig a Birodalomnak elvileg volt egy kiaszott nagy flottája, amit odaküldhetett volna. Mint ahogy az előzménytrilógiában, az animációs sorozatokban, a könyvekben, a videojátékokban is csinálták, csak a mozifilmekben nem (és ezt az új trilógia is sikeresen átvette az eredetitől... :D). Ehelyett pár Tie Fighter hajkurászott pár X-Winget... Ilyesmikre gondoltam. Amit leírtál az is igaz, azért említettem, hogy Lucas próbálkozott, de nem mindenben járt sikerrel.

Jó, hát Anakinnek már gyerekkorában is annyi esze volt, hogy a rabszolga anyjának egy munkára képes droid helyett, ami segíthetne neki, egy 6 millió nyelven tudó protokoldroidot kellett csinálnia...

Hogy a midiklorián-baromság agyoncsapott-e bármit is, arról nem vagyok meggyőződve, de tudom, hogy aki szerint igen, az miért mondja, és van benne ráció. Nekem különösebb bajom nem volt vele, végül is csak annyit csinált, hogy a "Veled van az Erő" azt jelenti, hogy szignifikánsan magasabb a testedben az unverzumban egyébként mindenhol megtalálható midikloriánok sűrűsége. Szükség nem volt rá, de valószínűleg kicsit sci-fibb akart lenni. Tudom, az a gond vele, hogy nem lehet akárki Erőhasználó, hanem csak az, akiben megfelelő mennyiségű midiklorián van, tehát nem elhivatottságon, tanuláson és gyakorláson alapul, hanem annak kell születni... Ami azt illeti, nem elég magas midikloriánszámmal születni, hanem elhivatottság, tanulás és gyakorlás is kell hozzá, enélkül sosem derül ki, hogy (relatíve) magas a midiklorián koncentrációja az illetőnek... Bár most már mindegy...

"Tehát ha már az SW univerzum integritásáért aggódunk, talán akkor kellett volna Lucas kezéből kivenni az irányítást, amikor ezekkel az ötletekkel előállt.
    " A rendezői poszton kívül nem kellett volna kivenni Lucas kezéből semmit...