• asgh
    Ha már kritizálunk, akkor az előzménytrilógia tipikusan beszűkítette az SW univerzumot, mert gyakorlatilag 5-10 szereplőn kívül senkinek nem volt érdemi beleszólása a galaxis sorsába.
    És most nem a főszereplőkre gondolok, hanem pl. mennyire gáz már, hogy R2D2 végig ott nyomul a filmekben, az meg, hogy Darth Wader építette C3PO-t már egyenesen kínos. És akkor még nem említettük a "midiklorián" elméletet, ami csak az egész univerzum misztikumát csapta agyon valami gagyi tudományos halandzsával. Tehát ha már az SW univerzum integritásáért aggódunk, talán akkor kellett volna Lucas kezéből kivenni az irányítást, amikor ezekkel az ötletekkel előállt.

Na most mindettől függetlenül, engem ezek a dolgok egyáltalán nem zavarnak, mert mint lejjebb írtam, ha a filmek SW atmoszférája megvan, akkor jól szórakozom.
    A New Hope-ot 7 évesen láttam moziban, szinkron nélkül, így azt sem tudtam, hogy ki kicsoda, azt hittem, hogy a Földet mentik meg a halálcsillagtól és a Tatuin a Mars. Az egész SW ideológia akkor 7 évesen egyáltalán nem számított és valójában később sem.
    Amikor most felnőtt fejjel megnézem az új részeket, nem várok többet, mint hogy az a hangulat, ami akkor 7 évesen elvarázsolt meglegyen.
    Ha már ekézzük a Disneyt, legalább annyit tegyünk már hozzá, hogy az EP1-3 sokkal inkább Disney stílusú, mint az EP7-8, Rogue One és a Solo. Az új Disney szériában az eredeti atmoszféra sokkal inkább jelen van, mint az előzmény trilógiában és ez számomra ez sokkal fontosabb, mint hogy egyébként milyen logikátlanságokba tudnék belekötni, ha akarnék, mert nem akarok.