Hát majdnem teljes egészében nem értek egyet a cikkben foglaltakkal...
Az tény és való, hogy nem lett egy erős film és sokkal többet is ki lehetett volna hozni a filmből. Az is nagyon érződik, hogy nem volt egyben a stáb.
Számomra főleg
annál a jelenetnél érződött ez, amikor Han meg a csajszi újra találkoznak. Az a jelenet tényleg kicsit zavarba ejtő. Mintha leblokkoltak volna a készítők, hogy ezt most milyen érzelmekkel oldjuk meg.
A színészi játékkal nekem egyáltalán nem volt bajom egyébként. Sőt! Woody Harrelson játéka kimondottan jó volt. A többieké pedig szódával elment. Számomra Donald Glover játéka egyáltalán nem volt kiemelkedő. Inkább egy kicsit ripacs volt.
Én kimondottan örültem, hogy felcsendültek a régi témák a filmzenében. Emelték a nosztalgia faktort.
A látvány kiváló volt. És nagyon örülök, hogy ez a film (Az utolsó Jedivel ellentétben) nem a világúr egy rohadt pontján játszódott, hanem azért bejártak egy-két helyszínt és lehetett látni, hogy ebben a rohadt galaxist nem csak emberek lakják. Ez utóbbi kimondottan üdítő volt! Az utóbbi 3 alkotás egyikében sem voltak túlzottan idegen lények felsorakoztatva.
Külön öröm, hogy sem buzik, sem leszbik sem túltolt fekete, kínai tökömtudja milyen rassz nem volt szándékosan, erőltetve a képünkbe tolva a változatosság jegyében. (szomorú, hogy ezt ma már külön ki kell emelni pozitívumként)
Szóval összességében nem volt rossz. Ha valaki nagy durranásra számít, az valószínűleg csalódni fog nem vitás. Vannak benne hibák.
Az egyik legnagyobb egyébként, hogy
míg a film elején Han elmondja, hogy nem ismerte a szüleit nem tudja mi a vezeték neve, a film végén meg az apjáról mesél, hogy miként szerelt űrhajókat. Nem is értem, hogy egy ilyen egetverő hiba, hogy nem szúrta ki a készítők szemét...
Darth Maul-al pedig szinte biztos, hogy a Kenobi filmet készítették elő. Ugyebár ők ketten nem nagyon csipázzák egymást. Tutira veszem, hogy róluk fog szólni a Kenobis film.
Hozzáteszem, hogy akik nem látták a Klónok háborúja sorozatot, azok igencsak meglepődnek Darth Maul visszatérésén és még meg is zavarja őket, hogy akkor ez a rész most mikor is játszódik.