Tényleg a napenergia forradalma zajlik? Nézzük meg, mit mutatnak a statisztikák.
-
ManfredMacx #11 Mielőtt keresztre feszítenél: ott volt a válaszomban, hogy "számomra" off, ez azt jelenti, hogy, a témán belül bármiről lehet beszélni, én azonban biztos hogy nem fogok tudni mindenre válaszolni, majd talán másvalaki tud. Engem elsősorban a termelési statisztikák érdekelnek, ami kevésbé érdekel (így értettem, hogy számomra off), hogy mi mennyibe kerül, mi mennyire versenyképes, vagy hogy minek mennyi a CO2 kibocsátása.
És valóban nem vagyok szakértő, nem tudok szakmai válaszokat adni, a topicot azért hoztam létre, mert egy ideje hobbi szinten figyelemmel kísérem a statisztikákat, gondoltam kiposztolom őket ide, hátha mást is érdekel, hány TWh volt a Kínai termelés vagy hány százalékát adja brit termelésnek a napenergia.
És ugye azt is írtam, hogy ezek nagyon jó kérdések, ezért aminek tudok utánanézek. Ezzel sem azt sugalltam, hogy nem akarok kínos kérdéseket. Remélem, így már érthető volt.
A többi kérdésednek is utána fogok nézni, mert nagyon érdekesek, tegnap is sokat tanultam Indiáról.
Megtudtam például azt is, hogy az állam évi 3 mrd dollárral támogatja a fogyasztókat szociális alapon, ami úgy működik, hogy egy bizonyos mértékig ingyen kapják az áramot a rászorulók. Ezen kívül elég brutális támogatást kap a szén is, ami az áramtermelés javát adja. Ingyen árammal elég nehéz versenyezni.
Az is kiderült a statisztikákból, hogy a megújulók támogatásának aránya hozzávetőleg megegyezik a termelésben elért arányukkal. (Valószínűleg a napenergia ezen belül felülreprezentált)
Írd le nyugodtan az újabban felmerült kérdéseket, vagy tudok rájuk válaszolni, vagy nem.