• ostoros
    #25
    Sajnos igazad van, ha kórházat építesz, viszi a pénzt. Minél modernebb, minél felszereltebb, annál jobban viszi. Állami szempontból tökéletesen érthető, hogy a jelenlegi rendszer toldozása foldozása mellett döntenek.
    Ugyanez egyébként egyén szintjén is látható, és logikus döntés: csak azért, mert ma már van modernebb épületgépészet, még nem fogod lerombolni a házadat, hogy teljesen újat építs. Viszont esetleg lehőszigeteled, mert azt lehet integrálni a régibe.
    Ugyanez nagyban azt jelenti a kórházak esetében, hogy a hetven éves technológia és a legújabb technológia egymás mellett van a harminc évessel. Hiába mondja azt a választópolgár, hogy mindenből újat akar (sőt, legújabbat, a tavalyi okostelefon már megy a kukába) azt nem szabad neki megengedni. Miért nem szabad?
    Mert drága, mert környezetszennyező, mert pazarló.

    A stadion meg azért lényeges téma nálunk, mert azt külföldi beruházók nélkül is tudunk, ezért a hazai ipar és építőipar támogatására szánt pénz. Magyarországon egy öt évvel ezelőtti hír szerint ugyanis a lakossági építkezés az építőipar 7%-át teszi ki, az EU átlag pedig 30 százalék. Vagyis az akkori stadion építkezések nélkül a hazai építőipar összeomlott volna...
    Ezt mára részben lecserélték arra, hogy felturbózzák a lakossági beruházásokat CSOKkal, lakáskorszerűsítési támogatásokkal, stb.-vel.
    Mondjuk én még mindig megtízszerezném a lakásszigetelésekre és energia takarékos lakókörnyezet kialakítására adott pénzt, de mindegy.

    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2018.05.17. 09:31:09