• NEXUS6
    #4
    Azért Zimbárdó szeret nagyokat mondani, ami sajna a szakmai értékéből is levon. Nem biztos, hogy nincs igaza, csak lehet, hogy a jelenség nem olyan súlyos, mint ahogy bemutatja. Egy online poresz, meg a valódi szeksz, azért nem igazán van köszönőviszonyban egymással (aki próbálta mindkettőt, annak azért nyilvánvaló XD), más kérdés, ha megterhelik más tényezőkkel a normál férfi-nő kapcsolatot (akár a #metoo keltette óvatossággal is sok más mellett), akkor az átlagember esetleg a kockázatmentesebb szeksz felé megy el.
    Aztán ugye onlájn poresz valami legális perverziónak van bemutatva, ami visszahat a tartalomra is, a valós igénynél magasabb a "nem átlagos" tartalom aránya. Úgy hallottam ;)

    De felmerül a kérdés, hogy mi is a normál szex amúgy? Az ember egy totálisan mesterséges környezetben él ma már, de mi az ami minden szempontot figyelembe véve a legjobb, mind a társadalomnak, mind az egyénnek, mind a biológiai fajnak? Tartok tőle, hogy ezt az elemzést Zimbardo sem végezte el. De majd megnézem a művét.

    Én is reméltem 15 éve, hogy az intézményesített oktatás totálisan átvonul a netre. Hát elég vegyes a kép Magyarországon, ami volt azt is jobbára elsorvasztották, 1-2 elszigetelt esetben valósították meg az online oktatás kizárolagosságát, és tantárgyanként évente továbbra is egy kis erdő az oktatás ára.


    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.05.16. 10:11:02